Tietosuojailmoitus

Tietoa henkilötietojesi käsittelystä

Päivitetty viimeksi: 2021/02/25

Johdanto

Tämä on Mercuri Urval Groupin tietosuojailmoitus (jatkossa ”Mercuri Urval” tai ”me”). Lisätietoja Mercuri Urval Groupista löydät osoitteesta: https://www.mercuriurval.com/global/contact/find-us/

Vastuullinen henkilötietojen käsittely on meille Mercuri Urvalilla erityisen tärkeää. Tämä tietosuojailmoitus sisältää tietoa siitä, kuinka ja miksi käsittelemme ja suojaamme henkilökohtaisia tietojasi liiketoiminnassamme, ja kertoo sinulle oikeutesi, kun annat Mercuri Urvalille suostumuksen tallentaa ja käsitellä henkilötietojasi.

Mitä henkilötietojasi keräämme ja kuinka käsittelemme tietojasi

Käsittelemme henkilötietoja useiden eri liiketoimintamme toimintojen yhteydessä.

Kun henkilötietojasi käsitellään osana asiakkaidemme ja kontaktiemme verkostoa
Kun henkilötietojasi käsitellään osana asiakkaidemme ja kontaktiemme verkostoa, henkilötietojen käsittelyn (ml. yritystemme aiempi yhteistyö) tarkoituksena on ammattisuhteiden rakentaminen ja ylläpitäminen. Tiedot kerätään suoraan sinulta tai yritykseltäsi, tai julkisesti saatavilla olevista tietolähteistä.

Mikäli sinä tai yrityksesi ovat tehneet sopimuksen asiakkuudesta Mercuri Urvalin kanssa, tietojenkäsittelyperiaatteemme perustuu sopimuksen täytäntöön panemiseen, kts. EU:n yleinen tietosuoja-asetus (GDPR) artikla 6.1 (b). Mikäli näin ei ole, tietojenkäsittely perustuu EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) artiklaan 6.1 (f), sillä uskomme verkostoomme kuulumisen edesauttavan kumppanuuden luomista yrityksen menestyksen parantamiseksi.

Käsittelemme henkilötietojasi ainoastaan sen ajanjakson ajan, kun sinä tai yrityksesi kuuluu liiketoimintaverkostoomme. Mikäli yrityksesi ei ole aktiivinen asiakkaamme tai emme ole yhteydessä 24 kuukauden ajanjakson aikana, henkilötiedot poistetaan automaattisesti järjestelmästämme ellei meitä velvoiteta lain mukaan säilyttämään tietoja pidempään.

Kun liityt Executive Candidate Network –työnhakijaverkostoomme
Liittymällä työnhakijoiden verkostoomme (Executive Candidate Network) ja rekisteröimällä ansioluettelosi tietojärjestelmäämme ilmaiset halukkuutta tulla liitetyksi tiettyjä toimeksiantoja koskeviin verkostoihin. Voimme tarjota sinulle tietoa suorahaun toimeksiannoista, joita Mercuri Urval hallinnoi asiakkaidensa puolesta, ja varmistaa, että sinut sisällytetään mukaan tällaisiin toimeksiantoihin.

Tietojenkäsittelyn lakisääteisenä perustana on tällöin suostumus tiedon käsittelyyn, kts. EU:n yleinen tietosuoja-asetus (GDPR) artikla 6.1 (a). Lue lisää täältä.

Tutustu myös tietojenkäsittelyä koskevaan suostumukseen. 

Kun rekisteröidyt Työpaikkavahdin käyttäjäksi ja haluat vastaanottaa tietoja mieltymyksiäsi vastaavista, uusista toimeksiannoista
Vastaanottaaksesi Mercuri Urvalin Työpaikkavahdin tarjoamia palveluita, tarvitsemme oikeuden käsitellä sähköpostiosoitettasi, työpaikkaa koskevia mieltymyksiäsi sekä tiedot toivotusta tiheydestä sähköpostipalvelulle. Tietojenkäsittelyn lakisääteisenä perustana on sopimuksen täytäntöön paneminen, kts. EU:n yleinen tietosuoja-asetus (GDPR) artikla 6.1 (b).

Voit aina peruuttaa Työpaikkavahti-palvelun tilauksen seuraamalla sähköpostiviesteissä olevia ohjeita tai ottamalla meihin yhteyttä. Lue lisää täältä.

Kun rekisteröidyt vastaanottaaksesi Mercuri Urvalin Executive Inspiration –julkaisuja kuukausittain sähköpostiisi
Mercuri Urvalin Executive Inspiration kokoaa yhteen valikoituja artikkeleita, joiden uskomme kiinnostavan verkostoamme. Tarjotaksemme kyseistä palvelua, tarvitsemme suostumuksen käsitellä henkilötietojasi (nimi, yritys sekä sähköpostiosoite), jotka lähetät meille rekisteröityessäsi Executive Inspiration –palvelun tilaajaksi. Tietojenkäsittelyn lakisääteisenä perustana on sopimuksen täytäntöön paneminen, kts. EU:n yleinen tietosuoja-asetus (GDPR) artikla 6.1 (b).

Voit aina peruuttaa Executive Inspiration -palvelun tilauksen seuraamalla sähköpostiviesteissä olevia ohjeita tai ottamalla meihin yhteyttä. Lue lisää täältä.

Kun vierailet nettisivullamme
Käytämme nettisivullamme evästeitä tiedon keräämiseen. Evästeet ovat pieniä, näkymättömiä tiedostoja, jotka voivat sisältää anonyymin, yksilöidyn tunnisteen.
Jos haluat tutustua evästeiden hyödyntämiseen verkkosivullamme, lue lisää täältä

Kun tarjoat meille henkilötietosi verkkosivullamme, jotta voisimme ottaa sinuun yhteyttä
Mikäli sinulla on kysyttävää tai haluat meidän ottavan sinuun yhteyttä keskustellaksemme palveluistamme, sinulla on mahdollisuus tarjota meille yhteystietojasi verkkosivullamme, sis. nimen, position, sähköpostiosoitteen, puhelinnumeron jne. Tietojenkäsittelyn lakisääteisenä perustana tällöin on sopimuksen täytäntöön paneminen, kts. EU:n yleinen tietosuoja-asetus (GDPR) artikla 6.1 (b).

Tietoja säilytetään niin kauan, kun on tarpeellista yllä kuvattujen tarkoitusten puitteissa. Lue lisää täältä.

Kun lähetät hakemuksesi avoimeen positioon verkkosivujemme kautta
Julkaisemme asiakkaidemme puolesta valikoituja työpaikkailmoituksia verkkosivuillamme. Mikäli lähetät hakemuksesi tällaiseen positioon, tallennamme ja käsittelemme hakemuksessa lähettämiäsi tietoja ja ansioluetteloasi. Tietojenkäsittelyn lakisääteisenä perustana tällöin on suostumus tietojen käsittelyyn, kts. EU:n yleinen tietosuoja-asetus (GDPR) artikla 6.1 (a). Löydät julkiset avoimet positiot täältä.

Tutustu myös tietojenkäsittelysuostumukseemme täällä.

Kun teemme kandidaattien kartoitusta asiakkaidemme suorahakuja varten, ja käsittelemme julkisista lähteistä noudettuja kandidaattien uraan liittyviä tietoja
Löytääksemme ja tavoittaaksemme asiakkaidemme vaatimuksia vastaavia huippukandidaatteja, suoritamme laajoja kandidaattihakuja suorahaun toimeksiantojen yhteydessä. Mikäli käsittelemme yhteystietojasi tai uraasi liittyviä tietoja hakuprosessin yhteydessä, tietojenkäsittelyn lakisääteisyys perustuu EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) artiklaan 6.1 (f), sillä uskomme olevan etujesi mukaista, että olemme sinuun yhteydessä, mikäli asiakkaamme tarpeet ja ansioluettelosi ovat yhteensopivia. Kun hakuprosessi päättyy, tiedot poistetaan järjestelmästämme.

Kun osallistut Mercuri Urvalin soveltuvuusarviointiin tai käytät Mercuri Urvalin arviointityökaluja verkossa
Tyypillinen soveltuvuusarviointimme sisältää:

  • Verkossa tapahtuvan Mercuri Urvalin henkilökohtaisen arvioinnin
  • Verkossa tapahtuvia kognitiivisia kykytestejä
  • Koosteen relevanteista elämänkerrallisista tiedoista ja ansioluettelosta
  • Syvällisen, kahdenkeskeisen haastattelun konsulttimme kanssa, johon sisältyy myös palaute haastattelun jälkeen

Tietojenkäsittelyn lakisääteisenä perustana tällöin on suostumus tietojen käsittelyyn, kts. EU:n yleinen tietosuoja-asetus (GDPR) artikla 6.1 (a). Jotta voit osallistua soveltuvuusarviointiin, tarvitsemme suostumuksen käsitellä yhteystietojasi, uraasi liittyviä tietoja, sekä yllämainituissa aktiviteeteissa esiin nousevia ja luotuja tietoja.

Tietojen säilyttäminen: Mikäli henkilötietojen käsittely on osa rekrytointiprosessiamme (sis. suorahaun, rekrytointipalvelut ja soveltuvuusarvioinnit tiettyjä positioita varten), Mercuri Urval säilyttää kandidaattien henkilötietoja seuraavien ajanjaksojen ajan: 6 kuukauden ajan henkilöiltä, jotka eivät työllisty positioon kyseisen prosessin aikana, sekä 24 kuukauden ajan henkilöiltä, jotka työllistyvät kyseiseen positioon prosessin aikana. Mikäli henkilötietojen käsittely on osa kehitysprojektia (esimerkiksi valmennusta, uraneuvontaa tai organisaation auditointia ja kehitystä), säilytämme henkilötietoja 24 kuukauden ajan. Lue lisää täältä

Kuinka voimme jakaa tietojasi – mukaan lukien kansainväliset tiedonsiirrot

Henkilötietojesi käsittelijänä toimii Mercuri Urval. Mercuri Urval on kansainvälinen organisaatio, minkä johdosta henkilötietojasi voidaan käsitellä Mercuri Urvalin toimesta kaikissa niissä maissa, joissa organisaatiomme operoi, mukaan lukien EU:n ja ETA:n ulkopuoliset maat, joissa paikallinen lainsäädäntö voi olla oikeuksiltaan suppeampi kuin oman kotimaasi lainsäädäntö. Tästä huolimatta Mercuri Urval käsittelee henkilötietoja kaikissa toimintamaissaan yhtenäisesti, samoilla toimintaperiaatteilla.

Mercuri Urval siirtää henkilötietojasi kolmansiin maihin ainoastaan mikäli meillä on täsmällinen lupasi toimia näin, mikäli Euroopan Komissio on päättänyt, että kyseinen kolmas maa tai sen alue varmistaa riittävän tietosuojan tason, mikäli maassa on voimassa erillisiä suojakeinoja, kuten tietosuojaa koskevia vakiolausekkeita tai sopimuksia tiedon siirrosta, tai mikäli tietojen siirtäminen on sallittua sovellettavissa olevan tietoturvalainsäädännön mukaan.

Mercuri Urvalille IT-tukipalveluita tarjoavilla yrityksillä on pääsy henkilötietoihin, joita tallennamme ja käsittelemme. Nämä organisaatiot toimivat Mercuri Urvalin tietoturvaohjeistuksen alaisina, perustuen henkilötietojen käsittelysopimukseen.

Voimme julkaista henkilötietoja kolmansille osapuolille, mikäli meillä on syy uskoa tämän olevan lakisääteinen vaatimus ja edellytys lainvastaisen tai muuten kielletyn toiminnan, mukaan lukien petoksen, tutkimiselle tai ehkäisylle.

Henkilötietojasi ei koskaan jaeta kolmansille osapuolille ilman selkeää suostumustasi.

Tietojen säilytyspaikka

Mercuri Urval säilyttää käsiteltyjä henkilötietoja yhteistyössä:
Visolit Sweden AB, Rättarvägen 3, SE-169 68 Solna, www.visolit.net

kanssa. Henkilötietojen käsittelijä toimii kirjallisen tietojenkäsittelysopimuksen alaisena ja Mercuri Urvalin toimintatapojen mukaisesti.

Tekniset ja organisatoriset toimenpiteet

Mercuri Urval toteuttaa tarvittavia teknisiä ja organisatorisia toimenpiteitä jatkuvasti varmistaakseen asianmukaisen turvatason, joka täyttää kulloinkin voimassa olevien henkilötietomääräysten vaatimukset.

Sinun oikeutesi

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaisesti, sinulla on oikeuksia liittyen omiin henkilötietoihisi, joita käsittelemme. Mikäli haluat toteuttaa oikeuksiasi, ota yhteyttä meihin. Mikäli käsittelemme henkilötietojasi suostumuksesi pohjalta, sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi koska vain.

Oikeus saada pääsy tietoihin
Sinulla on oikeus saada pääsy henkilötietoihisi, joita käsittelemme

Oikeus tietojen oikaisemiseen
Sinulla on oikeus vaatia, että oikaisemme epätarkat ja virheelliset henkilötiedot

Oikeus tietojen poistamiseen (oikeus tulla unohdetuksi)
Sinulla on oikeus, useimmissa tapauksista, tulla poistetuksi tietorekisteristämme aiemmin kuin normaalissa toimintaperiaatteessamme on kirjattu

Oikeus käsittelyn rajoittamiseen
Sinulla on oikeus rajoittaa tietojesi käsittelemistä tietyissä tapauksissa

Oikeus vastustaa
Sinulla on oikeus, useimmissa tapauksista, vastustaa henkilötietojesi käsittelyä

Valitusohjeet

Jos haluat tehdä valvontaviranomaiselle valituksen, voit ottaa yhteyttä Ruotsin tietosuojaviranomaiseen, joka on Mercuri Urvalin johtava valvontaviranomainen:

Integritetsskyddsmyndigheten (IMY)
Box 8114, 104 20 Stockholm, Sweden, www.imy.se
Puhelin: +46 08-657 61 00
Sähköpostiosoite: imy@imy.se

– tai voit ottaa yhteyttä oman maasi tietosuojaviranomaiseen:

Tietosuojavaltuutetun toimisto
PL 800, 00521 Helsinki
Puhelin: 029 56 66700
Sähköpostiosoite: tietosuoja@om.fi

Mercuri Urvalin ja tietosuojavastaavan yhteystiedot

Mikäli sinulla on kysyttävää tietosuojailmoituksestamme tai haluat käyttää edellä mainittuja oikeuksiasi, voit ottaa meihin yhteyttä:

Rekisterinpitäjä:
Mercuri Urval KMR AB
Jakobsbergsgatan 22, 111 44 Stockholm, Sweden
Puhelin: +468-506 450 40
www.mercuriurval.com

Tietosuojavastaava:
Nimi: Lene Juul Pedersen
Sähköpostiosoite: gdpr.int@mercuriurval.com
Puhelin: +45 50707048