(Adjunct) Directeur facilitair beheer

AZ Damiaan - Oostende


Technisch gedreven people manager, strevend naar een performante organisatie

Technisch gedreven people manager, strevend naar een performante organisatie

Het Algemeen Ziekenhuis Damiaan in Oostende is hét referentieziekenhuis voor regionale gezondheidszorg aan de Belgische kust. Elke dag zorgen meer dan 100 artsen en 1400 medewerkers voor warme, kwalitatieve en efficiënte dienstverlening.

Jouw verantwoordelijkheden

 • Je werkt samen met de huidig directeur facilitair beheer om de strategische doelstellingen van het departement (technische dienst, veiligheid & milieu, schoonmaak en voeding, aankoop en logistiek) te bepalen en behalen.
 • Na een beperkte inwerkperiode, waarbij je de technische dienst (technieken en gebouwen en de biotechnische dienst) rechtstreeks onder je hoede neemt, groei je door naar de functie van directeur facilitair beheer.
 • Je werkt mee aan de uitbouw van het masterplan (nieuwbouw, verbouwingen, aanpassingen van zowel technische als bouwtechnische werken) en staat in voor de opvolging van het onderhoudsplan, zowel curatief als preventief. Je toetst de infrastructuur aan de geldende wetgeving en richtlijnen en anticipeert op toekomstige wijzigingen.
 • Je participeert actief in overleg met diverse stakeholders: diensthoofden, operationele medewerkers, artsen, directieleden, externe partners, overheden, facilitair managers in het netwerk, …
 • Je zorgt ervoor dat je je goed inwerkt in alle diensten van het facilitair beheer zodat je op termijn, als gedreven people manager, de dienst optimaal, performant en innovatief helpt functioneren.
 • In het ziekenhuis ben je een actieve kracht en je laat je opmerken door je sterke communicatievaardigheden en overlegmentaliteit. Samen met de andere directieleden vorm je een hecht team en rapporteer je aan de huidig facilitair directeur en aan de algemeen directeur.

Jouw profiel

 • Je beschikt minimaal over een masterdiploma ingenieur met kennis van bouwkunde.
 • Je bent een uitstekend organisator en kan minimum vijf jaar ervaring voorleggen in het opvolgen van werven en aannemingen in grote projecten. Ervaring in facilitymanagement is een belangrijke troef. Affiniteit met de wetgeving op overheidsopdrachten is een pluspunt.
 • Je beschikt over de technische vakterminologie om in gesprek te kunnen gaan met leveranciers, ontwerpers, studiebureaus en aannemers.
 • Je bent in staat een innovatieve visie te ontwikkelen en deze te vertalen naar werkbare doelstellingen en indicatoren. Je beschikt over de nodige competenties om te werken met een complexe organisatie met verschillende niveaus van overleg en besluitvorming.
 • People management skills heb je in de vingers en je slaagt erin een performante organisatie uit te bouwen en coacht je team daartoe actief.
 • Je relationele bekwaamheden en onderhandelingstalent laten je toe opbouwend en toekomstgericht samen te werken met interne en externe belanghebbende.
 • Je beschikt over sterke analytische vaardigheden en bent thuis in data management.

Aanbod

 • Je komt terecht in een uitdagende en gevarieerde managementfunctie in een sterk veranderend zorglandschap waar je zelf mee kan richting geven in een heel belangrijke ondersteunende dienst.
 • Je kan zowel je analytische als mensgerichte competenties ontwikkelen in een organisatie waar innovatie en performantie voor de toekomst cruciaal zullen zijn.
 • Je kan werken met een dynamisch en erg toegewijd team waar kwaliteitsdenken en betrokkenheid met patiënten centraal staat.
 • Je kan rekenen op een aantrekkelijk verloningspakket in overeenstemming met de verantwoordelijkheden van de functie.

Interesse?

Klik dan op ‘Solliciteren’ om je kandidaat te stellen. Voor bijkomende informatie (referentienummer BE- 05926), neem je contact op met Ann Boffé of Kevin Camps op het nummer 02 715 09 99/ mobiel 0476 294 579. Deze selectie verloopt exclusief via Mercuri Urval.

About the company

Het Algemeen Ziekenhuis Damiaan in Oostende is een vooruitstrevend, nieuw en regionaal ziekenhuis aan de Belgische kust. Sinds 2012 is AZ Damiaan, met zijn 600 bedden ondergebracht in een compleet nieuw ziekenhuis, aangepast aan de noden van vandaag. Het AZ Damiaan is een financieel gezond ziekenhuis met een ruime aandacht voor de uitbouw van een aantrekkelijk zorgaanbod, en staat met zijn meer dan 100 artsen en 1400 medewerkers borg voor een kwalitatieve en efficiënte dienstverlening. Ben jij gedreven door de gezondheidszorg? Ben jij de juiste leider? AZ Damiaan is de ideale plek voor iedereen met zin voor zorg.