Key Account Manager Landbouw

Berry bpi group - 9240 Zele


Marktuitbouw in Vlaanderen/Nederland & enkele exportlanden

Marktuitbouw in Vlaanderen/Nederland & enkele exportlanden

Als Key Account Manager adviseer je een professioneel klantenbestand in het segment “Land-bouw” o.a. op het gebied van “silage films” (wikkelfolie, vlakke folie, bags, …) binnen Berry bpi agriculture en bepaal je mee nieuwe productontwikkelingen.

Jouw verantwoordelijkheden

Je bent als Key Account Manager verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling in Vlaanderen/Nederland en enkele exportlanden.

 • Als Key Account Manager beheer je autonoom jouw eigen klantenportefeuille voor dit productgamma en verdeel je je tijd over de regio Vlaanderen/Nederland en over enkele groeilanden in de CIS-regio en Zuid-Amerika (Rusland, Belarus, Kazachstan, Oekraïne, Chili, …). Je reist internationaal ongeveer op jaarbasis 20% van je tijd.
 • Je denkt op strategisch gebied mee met de klant, helpt hen zo verder te ontwikkelen en bouwt langetermijnrelaties uit. Je bedenkt oplossingen voor mogelijke problemen en verhoogt stapsgewijs de klantentevredenheid.    
 • Je staat intern in direct contact met de marketing- en product managementafdeling die je ondersteunen om je business doelen te kunnen bereiken en bent aanwezig bij belangrijke beurzen. Je rapporteert hiervoor aan de Commercieel Directeur van deze afdeling.
 • Door bezoeken aan eindklanten (landbouwers en loonwerkers) en aanwezigheid op veldtesten begrijp je beter de werking van onze producten op verschillende machines en de noden van de eindklanten. Je ondersteunt hen proactief en biedt toegevoegde waarde door technische expertise en productkennis.
 • Vanuit de opgedane marktkennis registreer je trends en definieer je nieuwe mogelijkheden. Samen met product management en je binnen- en buitenlandse salescollega’s toets je deze eigen inzichten af om zo tot een globaal verhaal te komen.
 • Je bekijkt omzet, marge, eventuele risico’s en geeft mee richting aan de mogelijkheden van nieuwe producten en innovatie afhankelijk van de noden van de verschillende markten (met inbegrip van marktanalyses; SWOT, concurrentie - analyse, klant bevragingen, …).

Jouw profiel

Een hands-on Key Account Manager met minimum 5 jaar relevante ervaring in de landbouw- of aanverwante sector 

 • Je hebt met succes een hogere studie afgerond en je beschikt over sterke commerciële en communicatieve vaardigheden.
 • Je hebt een relevante professionele ervaring in de landbouw- of aanverwante sector opgedaan van minimum 5 jaar en bent bereid binnen deze context de bijhorende marktkennis en productontwikkelingen je verder volledig eigen te maken.
 • Je kan terugkijken op enkele jaren relevante saleservaring of markt- gerelateerde werkervaring in bv. een salesfunctie of een andere sterk commercieel georiënteerde functie. Projectmatig werken in het kader van business development schrikt je niet af.
 • Je kunt zelfstandig werken, jouw eigen plannen maken en deze op een overtuigende manier presenteren. Je beschikt over sterke interpersoonlijke vaardigheden en wordt gedreven door het behalen van resultaten op de lange termijn. Je weet vlot contacten te onderhouden met diverse partners, waaronder landbouwklanten en managers van OEM-bedrijven.
 • Je communiceert vlot in het Nederlands en Engels. Kennis van het Frans, Duits en/of Spaans kan een pluspunt zijn.

Aanbod

Uitdagende key accountmanagement functie bij een internationaal gereputeerde marktleider waarbij je de Vlaamse & Nederlandse markt en enkele groeiende exportlanden verder ontwikkelt

 • Je maakt deel uit van een jong en dynamisch team bij een internationale marktleider.
 • Een autonome en gevarieerde functie binnen een informele en directe cultuur, waar collegialiteit en communicatie voorop staan en initiatieven nemen sterk gewaardeerd wordt.
 • Je komt terecht in een bedrijf met een uitgesproken internationale dimensie welke als beursgenoteerde groep financieel gezond is met een hoog no-nonsense-gehalte, een dynamische werksfeer en een grote collegialiteit.
 • Je staat mee aan de wieg van de verdere uitbouw van deze divisie voor de Vlaamse/Nederlandse markt en bovengenoemde exportlanden. Je kan werkelijk het verschil maken en draagt bij aan de groei- en successtrategie van een bedrijf met een stevige reputatie in zijn sector.
 • Je ontvangt een marktconform salarispakket met firmawagen aangevuld met een uitgebreid pakket aan extralegale voordelen.

Interesse?

Klik dan op ‘Solliciteren’ om je kandidaat te stellen.
Voor bijkomende informatie (referentienummer BE-05902), neem je contact op met Luc Maes op het nummer +32 (0)2 715 09 99. Deze selectie verloopt exclusief via Mercuri Urval.

 


About the company

Berry bpi group behoort tot Berry Global (www.berryglobal.com) en is een wereldspeler op het gebied van productdesign en engineering, gespecialiseerd in de productie van kunststofverpakkingen voor de food- en non-foodindustrie. Berry Global heeft meer dan 290 productielocaties over de hele wereld en stelt meer dan 48.000 mensen in zes continenten te werk.

Berry bpi is één van de grootste Europese producenten van hoogwaardige polyethyleen folies die worden gebruikt in de (petro)chemische industrie, de bouw- en isolatie-industrie, voedingsnijverheid en de landbouw. De onderneming investeert continu in innovatieve producten en bedrijfsprocessen die wereldwijd klanten ondersteunen.

Bpi agriculture (www.bpiagriculture.com ) met sites in België (Zele), UK en Canada richt zich met haar hoogwaardige producten op een professioneel en internationaal klantenbestand actief in de landbouw in meer dan 50 landen.