Salesmanager landbouw BeNe, Zele

Berry bpi group - 9240 Zele


De markt in België/Nederland verder uitbouwen en ontwikkelen

De markt in België/Nederland verder uitbouwen en ontwikkelen

Als salesmanager adviseer je een professioneel klantenbestand in het segment “Landbouw” op het gebied van “silage films” (wikkelfolie, vlakke folie en bags) binnen Berry bpi in België/Nederland en bouw & ontwikkel je langetermijnrelaties.

Jouw verantwoordelijkheden

 • Nadat je de producten van Berry bpi Agriculture hebt leren kennen, stel je een businessplan op en bouwt een strategie uit. Vanuit je marktinzichten binnen de landbouw, o.a. door nauw klantencontact, bepaal je de marktpositie van de producten.
 • Als salesmanager beheer je autonoom jouw eigen klantenportefeuille voor het productgamma van de “silage films” (wikkelfolie, vlakke folie en bags) in deze regio en bouw je door het onderhouden en verder uitbouwen van deze klanten langetermijnrelaties uit.
 • Je ondersteunt proactief klanten en biedt toegevoegde waarde door technische expertise en productkennis. Daarnaast denk je ook op strategisch gebied met de klant mee en helpt hen zo verder te ontwikkelen. Je bedenkt oplossingen voor mogelijke problemen en verhoogt stapsgewijs de klantentevredenheid.  Je bent aanwezig bij beurzen en opendeurdagen.  
 • Je staat in direct contact met de marketing- en productmanagementafdeling die je ondersteunen om je businessdoelen te kunnen bereiken. Je bekijkt omzet, marge, eventuele risico’s en de mogelijkheden van nieuwe producten en innovatie afhankelijk van de noden van de verschillende markten.  
 • Je werkt samen met je collega’s binnen R&D, marketing, internal sales en kwaliteit en rapporteert aan de commercieel directeur van deze afdeling.

Jouw profiel

Een ondernemende en hands-on salesmanager met affiniteit en/of ervaring in de landbouwsector.

 • Je hebt met succes een hogere studie afgerond of bent gelijkwaardig door ervaring en je beschikt over sterke commerciële en communicatieve vaardigheden.
 • Je hebt een sterke affiniteit voor en/of ervaring in de landbouwsector vanuit persoonlijke of professionele ervaringen.
 • Je kan terugkijken op minimaal 5 jaar relevante saleservaring of markt-gerelateerde werkervaring in bv. een salesfunctie of een andere sterk commercieel georiënteerde functie. Projectmatig werken in het kader van business development schrikt je niet af.
 • Je kunt zelfstandig werken, jouw eigen plannen maken en deze op een overtuigende manier presenteren. Je beschikt over sterke interpersoonlijke vaardigheden en wordt gedreven door het behalen van resultaten op de lange termijn. Je weet vlot contacten te onderhouden met diverse partners, waaronder landbouwklanten en managers van OEM-bedrijven.
 • Je communiceert vlot in het Nederlands & Engels, kennis van het Frans & Duits kan een pluspunt zijn.

Aanbod

 • Je maakt deel uit van een jong en dynamisch team bij een internationale marktleider.
 • Een autonome en gevarieerde functie binnen een informele en directe cultuur, waar collegialiteit en communicatie voorop staan en initiatieven nemen sterk gewaardeerd wordt.
 • Je komt terecht in een bedrijf met een uitgesproken internationale dimensie welke als beursgenoteerde groep financieel gezond is met een hoog no-nonsense-gehalte, een dynamische werksfeer en een grote collegialiteit.
 • Je staat mee aan de wieg van de verdere uitbouw van deze divisie voor de Belgisch/Nederlandse markt. Je kan werkelijk het verschil maken en draagt bij aan de groei- en successtrategie van een bedrijf met een stevige reputatie in zijn sector.
 • Je ontvangt een marktconform salarispakket met firmawagen aangevuld met een uitgebreid pakket aan extralegale voordelen.

Interesse?

Klik dan op ‘Solliciteren’ om je kandidaat te stellen. Voor bijkomende informatie (referentienummer BE-05902), neem je contact op met Luc Maes op het nummer +32 (0)2 715 09 99. Deze selectie verloopt exclusief via Mercuri Urval.

About the company

Berry bpi group behoort tot de Berry Global groep (www.berryglobal.com) en is een wereldspeler op het gebied van productdesign en engineering, gespecialiseerd in de productie van kunststofverpakkingen voor de food- en non-foodindustrie. Berry Global heeft meer dan 290 productielocaties over de hele wereld en stelt meer dan 48.000 mensen in zes continenten te werk.

Berry bpi is één van de grootste Europese producenten van hoogwaardige polyethyleen folies die worden gebruikt in de (petro)chemische industrie, de bouw- en isolatie-industrie, voedingsnijverheid en de landbouw. De onderneming investeert continu in innovatieve producten en bedrijfsprocessen die wereldwijd klanten ondersteunen.

Bpi agriculture (www.bpiagriculture.com) met sites in België (Zele), UK en Canada richt zich met haar hoogwaardige producten op een professioneel en internationaal klantenbestand actief in de landbouw in meer dan 50 landen.