Financieel administratief directeur

AZ Damiaan - Oostende


Coachend people manager die een gezond financieel beleid voert

Coachend people manager die een gezond financieel beleid voert

Het Algemeen Ziekenhuis Damiaan in Oostende is hét referentieziekenhuis voor regionale gezondheidszorg aan de Belgische kust. Elke dag verzekeren meer dan 100 artsen en 1450 medewerkers een warme, kwalitatieve en efficiënte dienstverlening.

 

Functieomschrijving

 • Als lid van het directiecomité werk je in nauwe samenwerking met de RvB, algemeen directeur en de andere leden van het directiecomité, actief mee aan de strategische beleidsontwikkelingen van het ziekenhuis.
 •   Jij bent verantwoordelijk voor zowel het strategisch beleid inzake administratieve en financiële werking, als voor de operationele organisatie van de administratieve en financiële processen in het ziekenhuis.
 •   Je ziet toe op de correcte toepassing van de financiële regeling met de artsen. Daarnaast bereid je de bijsturing of aanpassing van de financiële regeling voor en voert samen met de algemeen directeur en de medisch directeur de onderhandeling met de medische raad of zijn vertegenwoordigers. Je zorgt voor het correct toepassen van centrale inning in al zijn facetten (facturatie honoraria, kostentoewijzing, ventilatie volgens associatiecontracten).
 •   Als coachende leidinggevende zorg je voor een motiverend personeelsbeleid binnen jouw departement. Je helpt je mensen om te groeien en bredere verantwoordelijkheden op te nemen.
 •   Je zorgt ervoor dat de interne en externe communicatie vlot verloopt en dat jouw mensen goed samenwerken met iedereen in de organisatie.
 •   Je volgt financiële trends op en analyseert in welke mate deze toe te passen of te implementeren zijn in het ziekenhuis. Een goed databeheer, innovatief denken en werken maken deel uit van jouw functioneren.

Jouw profiel

 • Je combineert een masterdiploma in een financieel – economische richting met minstens 5 jaar relevante ervaring in een leidinggevende functie, bij voorkeur ervaring als directielid in de gezondheids- en welzijnszorg.
 •  Je hebt een goede strategische visie, bent analytisch en cijfermatig sterk. Je bent vertrouwd met de ziekenhuisfinanciering, je kent de wetgeving, financiële vakterminologie en je volgt ontwikkelingen op in de financiële wereld.
 •  Je hebt een coachende leiderschapsstijl, waarbij medewerkers zo veel mogelijk in hun kracht worden geplaatst en collega’s worden gestimuleerd om initiatieven te nemen die leiden tot beter functioneren van de ganse dienst.
 •  Je bent positief kritisch van aard en je bent in staat om met weerstand en verschillende belangen om te gaan; je blijft constructief en focust op een optimale en professionele samenwerking.
 •  Je houdt de vinger aan de pols in jouw domein, je bent sterk in stakeholdermanagement binnen en buiten het ziekenhuis en werkt als een echte teamspeler binnen het directieteam en in de beleidsorganen van de diverse netwerken.
 •  Je kan je akkoord verklaren met de waarden en missie van het ziekenhuis.

Aanbod

 • Je komt terecht in een uitdagende en gevarieerde managementfunctie in een sterk veranderend zorglandschap waar je zelf actief mee kan richting geven. 
 •  Je kan in een dynamisch en erg toegewijd directieteam werken in een organisatie waar kwaliteitsdenken en betrokkenheid met de patiënt centraal staan. 
 •  Je kan rekenen op een aantrekkelijk verloningspakket in overeenstemming met de verantwoordelijkheden van de functie. 

Interesse? 

Klik dan op ‘Solliciteren’ om je kandidaat te stellen.   Voor bijkomende informatie (referentienummer BE-05865), neem je contact op met Ann Boffé op het nummer 02 715 09 99/ mobiel 0476 294 579. Deze selectie verloopt exclusief via Mercuri Urval.  

About the company

Het Algemeen Ziekenhuis Damiaan in Oostende is een vooruitstrevend, nieuw en regionaal ziekenhuis aan de Belgische kust. Sinds 2012 is AZ Damiaan, met zijn 600 bedden ondergebracht in een compleet nieuw ziekenhuis, aangepast aan de noden van vandaag. Het AZ Damiaan is een financieel gezond ziekenhuis met een ruime aandacht voor de uitbouw van een aantrekkelijk zorgaanbod, en staat met zijn meer dan 100 artsen en 1450 medewerkers borg voor een kwalitatieve en efficiënte dienstverlening. Ben jij gedreven door de financiële gezondheid in dit ziekenhuis? AZ Damiaan is de ideale plek voor iedereen met zin voor zorg.