Divisie Manager (3 BU’s)

Eriks NV - Haven Antwerpen / Asse - 2030 / 1730


Commerciële drive – Oog voor samenwerking – Future-proof strategie

Commerciële drive – Oog voor samenwerking – Future-proof strategie

Vanuit jouw commerciële drive en met een langetermijnvisie maak jij de FLOW divisie future-proof, met oog voor samenwerking en synergie. Je toont ondernemerschap, bent een authentieke people manager en geeft daarin het voorbeeld.

Jouw verantwoordelijkheden 

Je stuurt 3 Business Unit Managers ((1) Hoses & Hydraulics, (2) Flange Gaskets en (3) Valves & Instrumentations) aan die op hun beurt verantwoordelijk zijn voor 150-200 technisch, technisch-commerciële & ondersteunende medewerkers, leidinggevenden & managers verdeeld over 2 locaties: Asse & Antwerpen Haven.

Jouw verantwoordelijkheden zijn gebaseerd op 3 pijlers: 

Visie & Strategie

Je formuleert en ontwikkelt strategieën en beleidslijnen inzake Specialisme (sales, productie, engineering, innovatie) en draagt zo bij aan het algemene beleid van ERIKS BELUX.
Je doet voorstellen m.b.t. de strategie van de afdeling en de hieruit voortvloeiende doelstellingen. Je deelt deze met je collega’s van het Management Team teneinde met hen op één lijn te zitten over de toekomst van ERIKS.
Je staat garant voor de doorvertaling van de beleidslijnen naar alle lagen binnen de organisatie:
Algemene beleidslijnen zijn ontvangen en gekend bij alle medewerkers van de eigen divisie.
Faciliteren vertaling beleidslijnen specialisme naar medewerkers buiten de eigen divisie.

Budget en Performantie 

Je ontwikkelt een performante divisie zodat op een kostenefficiënte en kwaliteitsvolle manier optimale resultaten behaald worden. Door synergie en samenwerking tussen de verschillende BU’s laat je het totaalresultaat groter groeien dan de som van de afzonderlijke delen.
Je neemt zelf actief deel aan de commerciële uitbouw van de Flow organisatie binnen ERIKS door het onderhouden van diepgaande contacten met strategische klanten of in strategische dossiers.
Je neemt en verdedigt gemaakte investeringsbeslissingen teneinde de vooropgestelde productiedoelstellingen op korte en lange termijn te kunnen realiseren.
Je bepaalt en evalueert verbeteringsprojecten teneinde de werking van de BU’s systematisch te verbeteren en de propositie naar klanten te versterken.
Je volgt het budget van de BU’s op en bewaakt dit. 
Je fungeert als sponsor voor  multidisciplinaire Key Projecten in de organisatie om zo een succesvolle (kwalitatieve en kwantitatieve) realisatie van de doestellingen en correcte afstemming / gedragenheid binnen het Management Team te bekomen.
Je bent verantwoordelijk voor € 50.000.000 - € 75.000.000 aan sales.

People

Je bent verantwoordelijk voor het verder uitbouwen van een hecht team van competente, betrokken en geëngageerde medewerkers en moedigt de samenwerking tussen de teamleden (binnen en buiten BU) aan om zo een optimaal functionerende divisie te bekomen. 
Je neemt een actieve rol op in het ontwikkelen, opvolgen en bijsturen van je direct reports volgens het SHV-leadershipsmodel en volgt talenten in je eigen divisie op zodat ze zich verder kunnen ontplooien.
Je draagt zorg voor een hechte samenwerking met de commerciële divisie in de realisatie van een gezamenlijk commercieel actieplan voor eigen productgroepen teneinde een consistente aanpak te garanderen. 
Je levert een positieve en constructieve bijdrage aan de sfeer, samenwerking, service, kwaliteit en verdere professionalisering van het Management Team. 

Je rapporteert aan de Managing Director en maakt deel uit van het Management Team BeLux.

Jouw profiel 

Idealiter heb je in deze rol:

Een Master diploma in economische of technische richting.
Een doorgedreven passie voor techniek en de bereidheid diepgaandere technische kennis op korte termijn eigen te maken.
10-15 jaar ervaring in een leidinggevende rol waarvan minstens 5 jaar in een senior management functie, bij voorkeur in een soortgelijke sector en BtoB.
Ervaring met het opstellen van een go-to-market strategie, consultative selling en projectmanagement.
Een goede kennis van het Nederlands, Engels en Frans. 
Het vermogen om te enthousiasmeren, strategieën te formuleren en ervoor te zorgen dat alle neuzen in dezelfde richting staan. 

Aanbod 


Naast een job vol uitdagingen en eigen verantwoordelijkheid binnen een innovatieve multinational die zich kenmerkt door een informele bedrijfscultuur biedt ERIKS een marktconform salaris inclusief een volledig pakket aan extralegale voordelen (waaronder een bedrijfswagen, verzekeringspakket, onkostenvergoeding,…). Ook kan je in deze rol genieten van flexibele werktijden. ERIKS is ook in staat volop opleidings- en doorgroeimogelijkheden aan te bieden, dit zowel binnen ERIKS zelf als binnen de overkoepelende groep of één van de zusterbedrijven. Een ambitieuze groep met een open werksfeer en een sterke teamgeest.

Interesse?

Klik dan op ‘Solliciteren’ om je kandidaat te stellen.
Voor bijkomende informatie omtrent deze vacature (referentienummer BE-05600), neem je contact op met Luc Maes op het nummer 02 715 09 99. Deze selectie verloopt exclusief via Mercuri Urval.
 

About the company

ERIKS (www.ERIKS.be) is een vooruitstrevende en flexibele kennispartner voor de industrie en dit voor het meest uitgebreide assortiment technische componenten: aandrijftechniek, dichtingen, afsluiters en instrumentatie, slangen, gereedschappen, hef- en hijsmateriaal, kunststoffen, rubbertechnologie, kunststof leidingsystemen, werkplaatsinrichting, veiligheids- en onderhoudsproducten.
Een doorgedreven kennis van de markt, van producten, van toepassingen, van veredelingstechnieken en van logistieke & administratieve concepten vormen de basis van elke samenwerking met hun klanten.
Deze totaalaanpak maakt van ERIKS een betrouwbare en gerespecteerde partner in alle industriële sectoren.
ERIKS maakt deel uit van SHV Holdings, een multinationaal, financieel gezond familiebedrijf met een enorme verscheidenheid aan activiteiten.
SHV is gevestigd in Nederland en is aanwezig in meer dan 60 landen op alle continenten met meer dan 60.000 medewerkers, wat ook voor deze Divisie Manager groei- en toekomstmogelijkheden biedt.