Area Sales Manager Oost- en West Vlaanderen

Kingspan - Oost-en West-Vlaanderen


Relatiebouwer in de competitieve bouwwereld

Relatiebouwer in de competitieve bouwwereld

Samen met het salesteam zorg je voor een stijgend marktaandeel in Belgiƫ door de verschillende bouwactoren correct te adviseren over de Kingspan isolatiematerialen. Heb je sterke verkoopskills en ben je een kei in onderhandelen en relaties bouwen?

Verantwoordelijkheden en taken

Je geeft advies aan je klanten over de toepassing van de verschillende isolatiematerialen in de bouwwereld. 
Je zorgt voor rendabele groei door bestaande klantenrelaties niet enkel te onderhouden maar ook door er proactief in te investeren. Naast dit diepgaand accountmanagement zorg je ook voor actieve prospectie in jouw regio. 
Je klanten zijn in hoofdzaak aannemers, bouwpromotoren en projectontwikkelaars, waarbij je verschillende contactpersonen hebt: van technici, tot eigenaars, en project- en werfleiders. 
Je zorgt voor kennisoverdracht en informatiebeheer door je opgedane kennis, contacten en inspanningen gedisciplineerd in het CRM systeem te loggen. Aan de hand hiervan zorg je voor een aangename en efficiënte opvolging bij klanten en prospecten. 
Wanneer jouw collega’s er reeds voor zorgden dat Kingspan isolatiematerialen werden voorgeschreven door de architect of het studiebureau van het bouwproject, zorg je er via je sterk netwerk voor dat dit zo blijft doorheen het gehele bouwproces. 
Een nauwe samenwerking met collega’s is aldus cruciaal. Het zorgt voor stijgende cijfers, resultaten, een tevreden klant en goede relaties op lange termijn. Je zet samen marktopportuniteiten om in verkoop. 
Je rapporteert aan de Country Manager Belux. 

Vaardigheden

Je commerciële drive en communicatieve vaardigheden typeren je.
Je hebt een diploma in een technische richting of je bent gelijkwaardig door ervaring. 
Je kan terugblikken op een beginnende tot uitvoerige ervaring in een B2B commerciële functie waarin je leerde dat het boeken van resultaten, het leggen van externe professionele contacten, prijsonderhandelingen en nauwgezette opvolging key waren.
Een ervaring met bouwmaterialen is een plus maar geen vereiste, leerbereidheid daarentegen wel.
Je bent zelfstandig, een echte vertrouwenspersoon en zet door wanneer het moet. 
Je bent een uitstekende netwerker, relatiebouwer en een vlotte communicator, zowel mondeling als schriftelijk in het Nederlands en het Engels. 
Je stelt  je als een ware teamplayer op, waarbij je belang hecht aan je interne en externe netwerk.
Je waardeert werken met een CRM-systeem aangezien het jou helpt je vele contacten en projecten op een gestructureerde manier op te volgen. 

Wat biedt Kingspan Insulation?

Kingspan is een van ’s werelds meest gerenommeerde bouwmateriaalbedrijven, waar innoverende en kwalitatieve topproducten deuren openen. Een ware internationale marktleider waar je de mogelijkheid krijgt om het verschil te maken, de vrijheid om initiatief te nemen, ideeën aan te brengen en nauw samen te werken binnen verschillende afdelingen. Een organisatiecultuur die wordt gekenmerkt door pragmatiek, drive en resultaten. Een grondige opleiding en ondersteuning vanuit de commerciële binnendienst en de technische specialisten. Een competitief salarispakket, inclusief bedrijfswagen met tal van extralegale voordelen.

Geïnteresseerd?

Kingspan werkt samen met Mercuri Urval, specialisten in Executive Search, Professional Recruitment en Talent Management.
Gelieve uw CV en motivatiebrief via onze website www.mercuriurval.com (referentie BE-05503) te versturen. Voor bijkomende informatie, kan u contact opnemen met Annemieke Coveliers via annemieke.coveliers@mercuriurval.com of +32 (0)3 281 15 50.
 

About the company

Kingspan Insulation N.V. is onderdeel van de Kingspan Group en is een van de snelst groeiende isolatieproducenten ter wereld. De organisatie werd in 1972 opgericht en is momenteel aanwezig in meer dan 120 landen en telt 13.000 werknemers. Wereldwijd levert Kingspan duurzame isolatiematerialen en –oplossingen waarbij de focus ligt op innovatie, duurzaamheid, energie-, kosten- en CO2-besparing. Het is de doelstelling van de Kingspan Group om tegen 2020 voor 100% gebruik te maken van hernieuwbare energie (Koolstofafdruk nul).