Sales Director (General Manager)

Telerex - Antwerpen


The Safest Choice | Telerex, member of the Eight Lakes group

The Safest Choice | Telerex, member of the Eight Lakes group

Een strategische en hands-on functie met directe impact op klanten én de mogelijkheid om door te groeien bij een toonaangevende invoerder en verdeler van elektronische en elektromechanische producten waar o.a. oplossingsgericht denken cruciaal is.

Key Account Management, People Management, Leadership & Strategie.

Je stelt de overkoepelende commerciële strategie op in samenspraak met de General Manager. Je werkt budgetten en accountdoelstellingen uit en volgt deze op via een aangepaste reporting,  KPI’S, sell-in / sell-out cijfers en activiteiten.

Je leidt het externe en interne sales team van 14 medewerkers. Je motiveert, stuurt en coacht dit team door periodieke individuele gesprekken en groepsmeetings met als doel de geplande acties te uit te voeren en bij te sturen (PDCA cyclus).

Je houdt voeling met de markt door zelf partnerships uit te bouwen met enkele grotere klanten. 

Als stevige onderhandelaar met veel ervaring en passie in de wereld van distributie en o.a OEM’s treed je op als spilfiguur tussen je klant enerzijds en de verschillende interne diensten anderzijds. 

Je neemt het initiatief om projecten uit te werken met als doel het verder ontwikkelen van de markt, het uitwerken van nieuwe productapplicaties, het optimaliseren van de dienstverlening naar je klanten toe, enz. 

Je maakt deel uit van het Telerex Benelux Management team.

Commercieel – Relationeel – Zelfstandig – Gestructureerd


Je beschikt over een bachelor- of masterdiploma in een technische richting (Electronica, Elektromechanica, Automatisatie) of een economische richting (Business Management, Handelsingenieur) met een aantoonbare technische ervaring. 

Je hebt minstens 5 jaar ervaring in een commerciële managementrol in een gelijkaardige context (technische complexe sales naar OEM eindklanten). 

Je bent analytisch sterk en beschikt over de capaciteiten om een commercieel plan uit te werken. Je bent in staat een kwalitatieve marktanalyse uit te voeren en een strategisch key account plan te ontwikkelen. Je houdt van autonomie en neemt initiatief. Waar anderen problemen zien, zie jij oplossingen.

Je beschikt over de nodige drive, motivatie en hands-on mentaliteit om zelf de markt in te gaan en deze te ontwikkelen. Tegelijkertijd ben je een echte teamspeler en coach voor jouw team.

Je bent enthousiast, energiek en ondernemend. Je legt vlot nieuwe contacten, je kan de noden van je klant accuraat in kaart brengen en je onderhandelt vlot op diverse niveaus, van aankoopdienst tot directie.

Je bent in staat zakelijke gesprekken te voeren in het Nederlands, Frans en Engels. Je woont idealiter in de regio Antwerpen (of tussen Brussel en Antwerpen).  

Groeiend internationaal bedrijf, lokaal verankerd – strategische functie

 
Een bedrijf dat eerder focust op teamprestaties dan op individuele acties.

De kans om mee vorm te geven en actief bij te dragen aan de ontwikkeling en groei van Telerex. Je krijgt hierbij de nodige bewegingsvrijheid en mogelijkheid tot het nemen van initiatief. 

De kans om op lange termijn te werken en mee aan het succesverhaal te schrijven. 

Je werkt in een professionele organisatie die bekend staat om haar oplossingsgerichte en relationele aanpak en die streeft naar de beste kwaliteit op de markt.

Bij Telerex kom je terecht in een onderneming die behoort tot de onafhankelijke en groeiende Eight Lakes group, met een duidelijke visie. In 2021 zal je de functie van General Manager België opnemen.

Een mooi en conform salarispakket met een motiverende vaste verloning en extralegale voordelen, inclusief bedrijfswagen.

Solliciteren?

Contacteer Kevin Camps – Business Consultant Mercuri Urval: ref. BE-05386 - tel. +32 2 715 09 99 (www.mercuriurval.be).

 

About the company

Telerex, opgericht in 1970, importeert en distribueert elektronische en elektromechanische producten binnen de Benelux. Met 50 medewerkers (FTE) en vestigingen in Antwerpen en Breda biedt Telerex bouwstenen voor de OEM industriële elektronicamarkt.

Telerex is onderdeel van de Eight Lakes group, een sterk groeiende groep met vestigingen in België, Nederland, Frankrijk en Taiwan. 
Met 250 medewerkers werd een omzet van meer dan 90 miljoen € gerealiseerd in 2019 binnen de industriële en professionele markt. Naast Telerex maken ook Wonderware Benelux, Eltrex Motion, Luxendi, Rodax, CATS, CATS Power Design, MechaTronix en Cooling House deel uit van de Eight Lakes group.