Account Manager België

Focus op potentiële klanten in voeding en craft beer brouwerijen

Je houdt van relatiebeheer en ontdekt graag de markt om via solution selling oplossingen op maat aan te reiken aan je klanten. Bijkomend heb je een bovengemiddelde affiniteit en/of ervaring met de verpakkings- / voedingsindustrie of brouwerij sector.

 • Location

  Brussel

 • Company

  EuroCarbo

 • Reference number

  BE-04714

The position

Functie

 • Je start met een inwerkperiode waarin uitvoerig kennis gemaakt wordt met het bedrijf, de strategie, de producten, diensten en afzetmarkten van Eurocarbo.

 • Hierna ga je zelfstandig een deel van de markt in Belgie, Luxemburg en Noord-Frankrijk bewerken met oplossingen op het gebied van gastoepassingen.

  Potentiële klanten voor deze systemen zijn kleine en middelgrote bedrijven in de voedsel- en verpakkingsindustrie en brouwerijsector. Je bent verantwoordelijk voor de commerciële activiteiten en resultaten aangaande jouw segment en regio.

 • De marktbewerking vindt plaats op basis van een commercieel plan van aanpak, opgesteld in overleg met de Commercieel Manager en gebaseerd op identificatie van het marktpotentieel en een degelijke selectie van relevante klanten.

 • Uitgaande van een commerciële functie met een sterke nadruk op prospectie betekent dit plan van aanpak het benaderen van (potentiele) klanten, het maken van afspraken op beslissingsniveau, het aangaan van adviesgesprekken, het bedenken en presenteren van oplossingen en het opstellen en onderhandelen van offertes.

 • Je weet je te verplaatsen in de klant en draagt hem oplossingen aan aangaande zijn gastoepassingen.

 • Verkoopprocessen lopen vaak via diverse gesprekken en met diverse beslissingsnemers. Dit traject zie je als een uitdaging waarbij een uitstekende opvolging noodzakelijk is.

 • Je volgt trends en ontwikkelingen in de markt - zowel bij klanten als concurrenten - productontwikkelingen, veranderingen in behoeften enz. strikt op. Je vervult jouw rol als commercieel boegbeeld van de onderneming door deelname aan relevante beurzen en evenementen.

 

Profiel

 • De ideale Account Manager heeft een Bachelordiploma of is gelijkwaardig door opgedane relevante ervaring.

 • Belangrijker dan een specifieke studierichting is het beschikken over een goed aansluitende ervaringsachtergrond waarbij een technische affiniteit of ervaring noodzakelijk is. Aantoonbare succesvolle verkoopervaring als account manager, met daarbij een stevige mix van acquisitie en klantbeheer & ervaring met adviserende verkoop van klantgerichte oplossingen geniet hierbij de voorkeur.

 • Een goede kennis van zowel het Nederlands als het Frans is vereist gezien het werkgebied volledig België, Luxemburg en in een latere fase Noord-Frankrijk behelst.

 • Bij voorkeur is ervaring opgedaan in de gasdistributiemarkt, verpakkingsindustrie of voedselverwerkende industrie en heb je toepasbare kennis van diverse productieprocessen.

 • Je uitstekende commerciële vaardigheden maken dat je binnen deze uitdagende industriële sector succesvol kan zijn.

 

Aanbod

 • Je komt terecht in een commercieel team waarbij je kan rekenen op de ondersteuning van een autonoom groeiende KMO met Nederlands hoofdkantoor en een uitstekende reputatie in zijn sector op het vlak van kwaliteit.

 • Een boeiende en gevarieerde functie waar je echt het verschil kan maken door je zin voor initiatief en het behalen van commerciële resultaten in een bedrijf waar ondernemerschap gewaardeerd wordt.

 • Binnen deze groeiende onderneming waar een mensgerichte aanpak en managementstijl gehanteerd worden, investeert men frequent in het menselijk kapitaal door het volgen van opleidingen en trainingen.

 • Je ontvangt een marktconform salarispakket met bedrijfswagen en andere extralegale voordelen.

 

We kijken uit naar jouw reactie

Klik op “Solliciteren” om je kandidaat te stellen (ref.no. BE-04714).

Voor bijkomende informatie contacteer Julie Dhaene op +32 3 281 15 50.

About the company

Sinds 1867 heeft EuroCarbo zich gespecialiseerd  in de verkoop en distributie van gassen, zowel in pure als gemengde vorm, dit in de vorm van zogenaamde MicroBulk Systemen. Deze systemen zijn dé oplossing voor bedrijven die te groot zijn geworden voor cilindrische gasaanvoer maar te klein voor gasaanvoer in bulkvorm. Met de MicroBulk systemen krijgen zij betere, veiligere en meer rendabele gasvoorziening. Deze systemen worden vooral geleverd aan kleine en middelgrote bedrijven in de drank-, voedsel- en verpakkingsindustrie. Voor de komende jaren heeft EuroCarbo een duidelijke groeistrategie geformuleerd. Om aan deze strategie in België verder inhoud, vorm én uitvoering te kunnen geven, zoeken we een Business Development / Account Manager.