Chief Executive Officer / Algemeen Directeur

Wil je impact hebben in de zorgsector vanuit een ziekenhuis met uitstekende reputatie ?

Sterke leidinggevende binnen een gerenommeerd ziekenhuis waar kwaliteitsdenken en betrokkenheid met de patiƫnt centraal staat.

Apply
 • Location

  Aalst

 • Company

  OLV Ziekenhuis Aalst

 • Reference number

  BE-05053

www.olvz.be

The position

De CEO staat voornamelijk in voor:

 • Bepaling van de strategie in overleg met de Beleidsadviesraad en de Raad van Bestuur.

 • Uitvoering van de strategie.

 • Aansturen van de organisatie, intern en extern (structuur, cultuur, mensen, processen, netwerken).

 • Opvolging en management van de stakeholders (Raad van Bestuur, Medische Raad, Artsen en Ziekenhuispersoneel, vakorganisaties, netwerkpartners, externe relaties).

 • Het nemen van de eindverantwoordelijkheid en rechtstreeks rapporteren aan de Raad van Bestuur zoals voorzien in het charter van het OLV-ziekenhuis.

Ervaring en competenties

 • Minimaal een masterdiploma en ervaring van 10-15 jaar in de sector waarvan minimum 5 jaar als leidinggevende.

  De specifieke competenties zijn:

 • Strategisch. De CEO heeft een goed strategisch inzicht en kan werken in een complexe omgeving en organisatie. Hij/Zij heeft het talent om de strategische richtlijnen van de Raad van Bestuur te vertalen in concrete plannen. Hij is een betrouwbare gesprekspartner voor de Raad van Bestuur wanneer de strategie moet bijgestuurd of vernieuwd worden.

 • Resultaatgericht. De CEO is in staat om een rigoureus financieel beleid te voeren en de nodige besluiten ertoe te nemen. Hij kan een strategisch plan efficiënt implementeren binnen de voorziene timing.

 • Organisatorisch. De CEO heeft zin voor organisatie en oog voor kwaliteit. Ervaring met kwaliteitssystemen en kwaliteitsbewaking is aanbevolen. Hij bouwt aan een cultuur waar mensen centraal staan met oog voor efficiëntie en processen.

 • Leiderschap. De CEO treedt op als de duidelijke leider van een multifunctioneel directiecomité waarin hij de nodige autonomie laat aan de verschillende leden. Daarbij volgt hij op en zorgt ervoor een groepsgevoel uit te bouwen. De CEO onderschrijft de opdrachtverklaring en christelijke waarden van het ziekenhuis en vertaalt deze in een mensgerichte ziekenhuisorganisatie met aandacht voor warme en betrokken zorg.

 • Communicatievaardigheden. De CEO kan vanuit een vlotte presentatie en sterk communicatietalent de organisatie begeesteren en de visie van het OLV-ziekenhuis op alle niveaus op overtuigende wijze uitdragen en daarrond enthousiasme creëren.

 • Samenwerking en influencing. De CEO kan bruggen bouwen, zowel intern als extern. Hij/Zij is diplomatisch maar wel doortastend. Bij voorkeur heeft hij/zij reeds een netwerk in de sector maar heeft vooral de vaardigheden om een relevant netwerk uit te bouwen. De CEO werkt vanuit kwaliteitsdenken en betrokkenheid met de patiënt. Hij/Zij stimuleert en initieert veranderingen waar nodig en is in staat om op een projectmatige manier deze door te voeren. Continuïteit blijft daarbij de leidraad.

Aanbod

 • Een uitdaging op niveau in een leiderschapsfunctie waar je zeker het verschil kan maken.

 • Een grote verantwoordelijkheid voor een ziekenhuis dat al jaren een geweldige reputatie heeft opgebouwd.

 • Een dynamisch en toegewijd team in een organisatie waar kwaliteitsdenken en betrokkenheid met de patiënt centraal staat.

 • Een marktconform salarispakket in overeenstemming met de verantwoordelijkheden van de functie.

Geïnteresseerd?

OLV Ziekenhuis werkt samen met Mercuri Urval, specialisten in Executive Search, Talent Management & Advies en Rekrutering & Selectie.

Stuur je CV en motivatiebrief via www.mercuriurval.com/nl-be/ (referentienummer BE-05053). Voor bijkomende informatie, neem contact op met Ann Boffé op +32 (0)2 715 09 99 of +32 (0)476 29 45 79 of per e-mail ann.boffe@mercuriurval.com.

About the company

Met 2.554 personeelsleden en meer dan 300 artsen en zelfstandige zorgprofessionals is het
OLV Ziekenhuis Aalst de grootste werkgever in de regio. Met 959 bedden (waarvan 114 in daghospitalisatie) en meer dan 90.000 opnames (hospitalisatie en dagkliniek) per jaar behoort het OLV Ziekenhuis tot de grootste niet-universitaire ziekenhuizen van Vlaanderen.

Het OLV Ziekenhuis is geaccrediteerd door de Joint Commission International (JCI). Bij het afsluiten van de kwaliteitsweek 2019 stelde het OLV Ziekenhuis ook het nieuwe charter "Warme en Betrokken Zorg" voor, waarmee de organisatie de hand reikt naar iedereen, ongeacht afkomst, overtuiging en gezindte.

De huidige algemeen Directeur Marc Van Uytven heeft aangegeven om professioneel een andere

richting uit te gaan, vandaar dat er nood is aan het zoeken naar een nieuwe Algemeen Directeur.