EHSS Manager

Preventieadviseur en lid van het MT in een compounding plant

Als lid van het management team zal je een aanzienlijke impact hebben op de site in Genk. Naast de verantwoordelijkheden als preventieadviseur, beheer je in deze rol alle elementen die te maken hebben met veiligheid, gezondheid, milieu en security.

 • Location

  Genk

 • Company

  SABIC

 • Reference number

  BE-04819

www.sabic.com

The position

Jouw verantwoordelijkheden

 • Je bent verantwoordelijk voor de invulling van alle taken die bij de preventieadviseur horen, maar de inhoud van deze job reikt veel verder dan dat alleen.

 • Je bepaalt mee de strategie van de site op vlak van veiligheid, gezondheid, milieu en security.

 • Je adviseert en stuurt leidinggevenden t.a.v. het verhogen van hun eigenaarschap op EHSS gebied.

 • Je onderhoudt het volledige EHSS management systeem (SHEMS) incl. ISO 14001. Je treedt op als SHEM coördinator voor de site en leidt de SHEM meetings.

 • Je bent verantwoordelijk voor het behalen van de nodige certificaten en vergunningen met betrekking tot EHSS. Je bewaakt de sustainability targets.

 • Je initieert en coördineert EHSS studies teneinde risico’s correct in te schatten. Je verleent tevens advies aan de Global SABIC compounding projecten.

 • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en implementeren van het bedrijfsnoodplan en de bedrijfsnoodorganisatie.

 • Je organiseert opleidingen in het kader van veiligheid, gezondheid, milieu en security.

 • Je bent lid van het management team, CPBW, bedrijfswacht en MOC commissies.

 • Je wordt ondersteund door een externe preventiedienst en milieucoördinator; intern heb je geen direct reports. Je rapporteert aan de Site Manager.

 

Jouw profiel

 • Je hebt een Master in een technische richting (chemie, procestechnologie, elektromechanica, werktuigbouw...)

 • Je bent preventieadviseur niveau 1, bij voorkeur aangevuld met bijkomende opleidingen zoals Root Cause Analyse...

 • Je hebt enkele jaren ervaring opgedaan in een gelijkaardige context (chemie of aanverwante sector, globale organisatie...).

 • Je bent vertrouwd met audits en het beheer van managementsystemen.

 • Je bent een initiatiefnemer met daadkracht en uitstekende communicatieve skills in het Engels en Nederlands. Je legt makkelijk contact binnen de (globale) organisatie en met externe partijen.

 • Je hebt er geen probleem mee om voor een groep te staan en bent in staat om met alle niveaus binnen de organisatie te schakelen op een inspirerende manier.

 • Je bent in staat om in detail mee te zoeken naar de oorzaak van problemen, zonder daarbij het overzicht te verliezen.

 

Aanbod
SABIC hoort tot de bedrijven met de laagste ongevallenindex ter wereld. Het doel is te werken zonder incidenten of ongevallen, waarbij veiligheid altijd voorop staat. De zorg voor veiligheid - voor de eigen medewerkers en de mensen om zich heen - heeft topprioriteit. Dat geldt voor alle sites, dus ook voor de site in Genk. Deze site wordt vaak als referentie gezien binnen de regio en binnen de eigen globale organisatie.

De rol van EHSS Manager draagt dus een enorme verantwoordelijkheid, maar kan tevens rekenen op een enorme steun binnen de organisatie, waar de medewerkers terecht trots zijn op de geleverde resultaten.

In november 2009 werd de SABIC-fabriek aan de Geleenlaan in Genk in gebruik genomen. Vandaag produceren een 80-tal medewerkers op vier moderne extrusielijnen kunststoffen voor de automobielindustrie: polypropeen compounds en Stamax, een met glasvezels versterkte kunststof. Daarnaast staat er een bijkomende investering op de planning om de capaciteit te verhogen van 100 naar 175 kiloton. Aan uitdagingen zal de nieuwe EHSS manager bijgevolg geen gebrek hebben.

 

Interesse?

We werken samen met Mercuri Urval, specialisten in Executive Search, Talent Management en Rekrutering & Selectie.

Stuur je CV en motivatiebrief via www.mercuriurval.com/nl-be/ (referentienummer BE-04819).

Voor bijkomende informatie, neem aub contact op met Michael Leliaert via +32 (0)11 28 78 28.

About the company

SABIC, met hoofdzetel in Riyadh (Saudi Arabië), is één van de zes belangrijkste petrochemische bedrijven wereldwijd en is het grootste niet-olie-bedrijf in het Midden-Oosten. In Europa is SABIC een belangrijke producent van plastic, chemicaliën en ‘innovative plastics’ en telt ongeveer 6.000 mensen.

 

SABIC produceert in haar compoundingfabriek in Genk sinds 2009 kunststofkorrels, voornamelijk voor de automobielindustrie: polypropeen compounds en het gepatenteerde Stamax, een met glasvezels versterkte kunststofkorrel.

 

Naast de productielijnen omvat de site in Genk ook het zogenaamde ‘Compounding Innovation Center’, een research-centrum, waar in nauwe samenwerking met de klant nieuwe kunststofvarianten ontwikkeld worden. De SABIC-site in Genk beschikt dan ook over een enorme knowhow op het vlak van compounding. Als experts helpen de medewerkers van de site in Genk regelmatig bij het opstarten van compoundingactiviteiten waar dan ook ter wereld, zoals in de Verenigde Staten, Saoedi-Arabië en China.

 

SABIC is wereldwijd actief en beschikt in Europa naast Genk over productielocaties in Geleen, Bergen op Zoom en Raamdonksveer (NL), Teesside en Thornaby (GB), Gelsenkirchen (D), Cartagena (E) en Pontirolo (I). Bovendien is SABIC met verkoopkantoren in de meeste landen van Europa vertegenwoordigd.