Energy & Sustainability Manager

Group Machiels - Hasselt


Projectmanagement en beheer van duurzame energieprojecten

Projectmanagement en beheer van duurzame energieprojecten

Group Machiels is een toonaangevend familiebedrijf in de milieutechnologie. Voor de opvolging, optimalisatie en uitbreiding van hun zonne-, windmolenparken en WKK-installaties, is men op zoek naar een analytisch sterke en ondernemende projectmanager.

Jouw taken en verantwoordelijkheden

 • Als projectmanager volg je optimalisatie- en nieuwe investeringsprojecten op in binnen- en buitenland.
 • Je volgt de huidige regelgevingen op rond energie en volgt de trends in een duurzaam energiebeleid. Je bent bereid om dit eveneens voor andere landen dan België te bestuderen.
 • Je volgt de performance en onderhoudswerkzaamheden op van de bestaande zonne- en windmolenparken (25 MW aan zonnepanelen en 12 windmolens).
 • Je stelt pro-actief verbeteringen voor om de performance te optimaliseren. Je werkt het concept uit en evalueert de technische en financiële haalbaarheid. Je werkt daarbij nauw samen met studiebureaus en externe partners.
 • Je bereidt het jaarlijks budget voor, alsook de strategie op langere termijn.
 • Je rapporteert rechtstreeks aan de directie.

Jouw profiel

 • Je hebt een Master werk- en denkniveau met technische insteek, zoals industrieel ingenieur energie of gelijk(w)aardig door ervaring.
 • Je hebt een passie voor duurzame energie, aangevuld met enkele jaren ervaring binnen dit domein.
 • Je bent enthousiast, ondernemend, hands-on en neemt graag initiatief.
 • Je bent analytisch sterk en werkt nauwgezet zonder het overzicht te verliezen.
 •  Je hebt degelijke projectmanagement skills; ervaring met studiebureaus, onderaannemers etc. is een absoluut pluspunt.
 • Je bent assertief en communiceert vlot in het Nederlands en Engels doorheen alle lagen van de organisatie alsook met externen.
 • Je staat open voor sporadische buitenlandse projecten, o.a. voor de opstart van nieuwe projecten.

Aanbod          

Je komt terecht in een toonaangevend familiebedrijf waar je je eigen vrijheid en verantwoordelijkheden kan gebruiken om de ecologische footprint tot een minimum te herleiden. Ondernemerschap en innovatie worden gestimuleerd doorheen de organisatie, waardoor je autonoom je eigen initiatieven kan uitwerken.

Een marktconform salaris wordt aangevuld met een firmawagen en extralegale voordelen.


Interesse?

We werken samen met Mercuri Urval, specialisten in Executive Search, Talent Management en Rekrutering & Selectie.

Gelieve je CV en motivatie te versturen via www.mercuriurval.com (ref.no. BE-05714).  Voor bijkomende informatie, gelieve contact op te nemen met Michael Leliaert (+32 479 944820 - michael.leliaert@mercuriurval.com).

L'entreprise

Group Machiels startte 3 generaties geleden in 1941 als een traditioneel bouwbedrijf. Ondertussen ontwikkelde de veelzijdige onderneming onder leiding van Louis Machiels (voorzitter van de Raad van Bestuur) een brede waaier aan duurzame activiteiten. Onder het motto ‘Closing the Circle’ werkt dit voorbeeldbedrijf aan een globale oplossing om de ecologische voetafdruk van de mensheid tot nul te herleiden. Innovatie zit ingebakken in hun DNA, met een grote dosis lef om te investeren in vernieuwende technologieën en dit op te schalen naar andere continenten.

Think global, act local.

Vandaag is Group Machiels voornamelijk actief in sectoren als milieubeheer, hernieuwbare energie, industrieel en residentieel vastgoed en houtskeletbouw, met vestigingen in Vlaanderen en Zuid-Amerika.

Ondanks het uitgesproken internationaal karakter blijft het familiebedrijf trouw aan zijn Limburgse roots, met thuisbasis en kenniscentrum te Hasselt. In de toekomst streeft Group Machiels ernaar om zijn uniek verworven marktpositie zowel in de regio Limburg als internationaal verder te valoriseren.