KOMMUNIKATIONSCHEF

Kommunikationsexpert söks till ny roll.

Unik möjlighet att utforma Alandia’s interna och externa kommunikation. Rollen är ny och en del av den Åländska försäkringsgruppens ledningsgrupp. Rollen kan vara lokaliserad i Mariehamn, Helsingfors eller Stockholm.

  • Sijainti

    Mariehamn, Helsingfors, Stockholm

  • Yritys

    Försäkrings Ab Alandia

  • Viitenumero

    FI-13701

www.alandia.com

Försäkrings Ab Alandia logo

Tehtävä

Kommunikationschefen ansvarar för Alandias behov av kommunikation, såväl externt som  internt. Kommunikationen sträcker sig från HR i ena ytterligheten till Marknadsföring i den andra. I mitten av detta ligger att bygga kännedom om Alandia baserat på bolagets konkurrensfördel, kultur, värderingar, målsättningar och varumärkesstrategi.

Utöver skriftligt material i form av bolagspresentationer, årsberättelser, hemsidor och andra publikationer är förväntningen att kommunikationschefen kan representera bolaget utåt mot såväl kunder som mot social och traditionell media. Ett brett befintligt kontaktnät mot olika media och kommunikationsbyråer är en fördel för att snabbt komma igång med arbetet.

En av de viktigaste delarna av arbetet är att upprätthålla en positiv bild av Alandia bland kunder, mäklare och andra samarbetspartners och att bidra till detta även i krissituationer. Rollen kan vara lokaliserad i Mariehamn, Stockholm eller Helsingfors. Som ledningsgruppsmedlem rapporterar kommunikationschefen direkt till VD.

Är du den vi söker?

• Kan du omsätta och konkretisera Alandias övergripande strategier och mål i aktiviteter och tydliga budskap internt och externt?
• Har du kunskap och erfarenhet att jobba med digitala plattformar och förståelse för digitala marknadsföringsmekanismer?
• Har du flera års erfarenhet inom liknande kommunikationsroller?
• Har du akademisk utbildning inom ekonomi, marknadsföring, HR, media- eller kommunikationsvetenskap?
• Är du en positiv och lösningsorienterad person med utmärkt kommunikations och samarbetsförmåga?
• Har du modet och viljan att ta dig an en ny roll där allt inte är förspänt men där du har en unik möjlighet att utforma Alandias kommunikations och marknadsplan i en internationell miljö?

Då tror vi att du är rätt person för jobbet och välkomnar din ansökan.      

Övrig information:

Språkkrav för tjänsten är svenska och engelska medan finska är önskvärt.

Ifall den fasta arbetsplatsen blir utanför Mariehamn är förväntningen att personen har beredskap att relativt frekvent (åtminstone varannan vecka) besöka kontoret i Mariehamn.

Vi försäkrar dig en tryggare framtid!

Välkommen att söka tjänsten med CV och personligt brev via (ref nr FI-13701) senast 24 februari 2019. Vid frågor om tjänsten, kontakta Mercuri Urvals konsult Peter Aspenholt i Helsingfors, +358 (0)40 75 67 316. Urval sker löpande.

Yrityksestä

Alandia Försäkring - En trygg hamn
Alandia Försäkring är ett åländsk sjöförsäkringsbolag med stark förankring i sjöfarten. Alandia har funnits på marknaden sedan 1938 och bygger sin verksamhet på en nära, lyhörd och personlig relation med sina kunder. Huvudkontoret finns i Mariehamn på Åland, och kontor finns även Stockholm, Göteborg och Helsingfors. Alandia har drygt 100 medarbetare.