Kommerciel direktør

Dansk Boldspil-Union - Brøndby / Danmark


Dansk Boldspil-Union

Dansk Boldspil-Union

.

Baggrund
Dansk Boldspil-Union er dansk idræts største specialforbund. Flere end 320.000 danskere spiller fodbold, flere end 120.000 frivillige er engagerede i fodbolden. De danske fodboldlandshold skaber fantastiske oplevelser og fællesskab i hele Danmark. Gennem det kommercielle arbejde skaber vi indtægter til gavn for alle fodboldaktiviteter under DBU. Skal du være med til at gøre fodbolddanmark endnu stærkere?

Dansk Boldspil-Union søger ny kommerciel direktør, der sammen med den administrerende direktør og en dedikeret stab på 11 medarbejdere skal definere og forbedre DBU’s kommercielle indtægter på kortere og længere sigt.
 
Stillingen
DBU's kommercielle direktør er leder af DBU Kommerciel og indgår i DBU’s ledergruppe med reference til DBU’s administrerende direktør.

DBU Kommerciel varetager arbejdet med at udnytte og udvikle DBU's kommercielle rettigheder. Arbejdet omfatter blandt andet salg af sponsorater, licensaftaler, hospitality, billetsalg, digitale ydelser og markedsføring af aktiviteter – med alt fra landsholdene til fodboldskolerne til øvrige breddeaktiviteter. Desuden er DBU Kommerciel i gang med at implementere en fanstrategi, der skal sikre mere værdi for de danske fans af landsholdet. Den fortsatte udvikling af fanområdet vil således også være et fokusområde for den kommende kommercielle direktør.

DBU Kommerciel’s vision er at skabe Danmarks bedste brand- og fan experience platform for kommercielle partnere – fra breddefodbold til landshold.

Udover de administrative og markedsrettede ansvarsområder er den kommercielle direktør omdrejningspunkt for DBU Kommerciel's samarbejde med DBU’s politiske led og den øvrige organisation.

Vi lægger vægt på, at nærværende og anerkendende ledelse af afdelingen er en væsentlig del af stillingen. Som leder af afdelingen er det vigtigt at skabe sammenhæng mellem strategi og det daglige arbejde ved at give de engagerede medarbejdere både sparring og plads til at nå deres og afdelingens mål.
 
Kandidaten
Vi søger en teamplayer med stor ledelseserfaring og kendskab til arbejdet i en politisk styret organisation.

Kendskab til salg, markedsføring og udvikling af kommercielle rettigheder er et must og kendskab til og interesse for fodboldens strukturer vil være en fordel. Det vil være en styrke, at du har erfaring med at begå dig i komplekse interessent miljøer, da du skal kunne navigere og støtte samarbejdet på tværs af faggrupper og tilhørsforhold.

Markedet for kommercielle rettigheder er i konstant udvikling, og det er afgørende, at du har et innovativt mindset, da det forventes, at DBU’s kommercielle forretning er toneangivende i markedet for rettighedsejere med målsætningen om at skabe de bedste løsninger for DBU’s partnere og dermed indtægtsmuligheder for DBU. 
 
Som leder er du kendetegnet ved at være involverende og ved at støtte medarbejdernes kompetenceudvikling.

Vi forventer videre, at du selvstændigt

 • kan definere DBU's kommercielle strategi og værdigrundlag, herunder udarbejde, tilpasse og efterleve strategi- og handlingsplaner
 • kan omsætte strategien til tydelige og motiverende mål for afdelingen og for den enkelte medarbejder
 • kan udvikle nye forretningskoncepter og ydelser som kan afsættes i et dynamisk marked for kommercielle partnerskaber
 • forstår hvad kommercielle partnerskaber kan skabe af værdi for DBU ud over økonomi
 • har en veludviklet forståelse for digitale rettigheder og data, og hvorledes den digitale valuta omsættes til værdi for partnere og DBU
 • er i stand til at omsætte potentielle partneres behov til konkrete løsninger på tværs af DBU’s rettighedsportefølje, medier og målgrupper
 • kan arbejde strategisk såvel som operationelt
 • motiveres af den komplicerede forhandling med flere beslutningstagere
 • kan motivere, kompetenceudvikle og fastholde medarbejdere gennem tydelig og anerkendende ledelse
 • kan indgå i konstruktiv og udviklende dialog med nuværende og potentielle partnere
 • er skarp til budgetlægning og økonomistyring
 • har forståelse for DBU's samfundsmæssige rolle, jfr. "En del af noget større"
 • har forståelse for, at fodbolden har mange forskellige interessenter med mange forskellige meninger og interesser
 • kan holde fokus og bevare roen, når der er mange bolde i luften

Vi kan tilbyde dig
En levende og spændende arbejdsplads med en god atmosfære og kompetente kolleger og medarbejdere, hvor arbejdsopgaverne er udfordrende og alsidige og hvor humor og faglig ansvarlighed trives godt sammen. Ansættelsesvilkår forhandles i forbindelse med ansættelsen.

DBU samarbejder med Mercuri Urval om rekrutteringsprocessen. Det forventes, at der i rekrutteringsforløbet vil indgå profiltest m.v.
 
Yderligere oplysninger
Hvis du i øvrigt har spørgsmål til jobbet, er du velkommen til at kontakte administrerende direktør Jakob Jensen, jjen@dbu.dk eller konsulent Christian Kofoed-Enevoldsen, Mercuri Urval, tlf. 20 30 45 60.

Ansøgningsfristen udløber den 29. september 2020. Du ansøger direkte via Dansk Boldspil-Union på linket her

 

About the company

DBU er fodboldens forbund med 330.000 aktive spillere og mere end 120.000 frivillige trænere, holdledere, dommere mm fordelt på godt 1650 klubber over hele landet. DBU er landets største idrætsforbund og beskæftiger sig med udvikling og uddannelse af spillere, trænere, ledere, dommere og andre funktioner i fodboldens verden. 

DBU ønsker at gøre en markant forskel i det danske samfund ved aktivt at tage ansvar – og være en del af noget større. Vi ønsker at skabe bedre resultater i samspil med klubber, medlemmer og frivillige – både på fodboldbanen med børn, unge og ældre og indenfor sundhed og motion, sammenhold og fællesskab, integration og inklusion.