Sales Representative – YAMAHA Motor Benelux

Yamaha Motor Benelux - Vlaanderen


Dealernetwerk in je district versterken

Dealernetwerk in je district versterken

Yamaha Motor staat voor plezier en spanning, met een productportfolio dat bij de gebruikers sterke emoties oproept. Passie staat centraal. Het merk heeft een sterke fanbase ontwikkeld en is niet voor niets het bestverkochte merk van motors in België.

Regionale impact van een sterk merk vergroten - Een nieuwe functie bij een bedrijf met traditie

 • Je hebt een regionale verantwoordelijkheid voor een marktleider binnen een internationale context.
 • Je valt terug op de kracht van een multinational die wereldwijd actief is. Er worden constant investeringen gedaan om de naam van het merk en de kwaliteit van product en diensten te verhogen.
 • Je werkt met een voornamelijk vrijetijdsproduct met hoge fun factor in een sector waar passie voor het product echt belangrijk is
 • Breed en groeiend takenpakket. Veel ruimte om zelf invulling te geven aan deze nieuwe functie.
 • Nauwe samenwerking met het Europese hoofdkantoor waardoor je kan terugvallen op sterke systemen, onmiddellijk profiteert van de nieuwe productinnovaties en je eindklanten snel kan helpen door het opzetten van testritten, online configuraties, enz.
 • Een directe, vlakke en professionele bedrijfscultuur met duidelijke beslissingslijnen.
 • Een competitief salarispakket aangevuld met bedrijfswagen. 

District Management – Dealernetwerk Coach

 • Na een inwerkperiode waarin je de organisatie en processen leert kennen, ben je verantwoordelijk voor het ondersteunen, coachen, challengen en versterken van het dealernetwerk in het Nederlandstalige deel van België.
 • Je zorgt ervoor dat jij het aanspreekpunt bent van dealers wanneer ze met vragen zitten over hun verkooporganisatie en –strategie. Jij helpt hen nog betere resultaten neer te zetten. Je analyseert en bespreekt salesdoelen en -resultaten, reikt salesstrategieën aan, introduceert nieuwe tools en processen, ondersteunt dealers met marketingacties, enz.
 • In overleg met de sales & product manager en het netwerk vertaal je de salesstrategie in concrete acties. Je ondersteunt, bewerkt en betrekt het dealernetwerk maximaal in het Yamaha verhaal.
 • Je rapporteert aan de sales & product manager en werkt nauw samen met de Yamaha organisatie in Nederland.

Commercieel gedreven – Partnerships uitbouwen - Meedenken

 • Je beschikt over een bachelor- of masterdiploma en combineert marktkennis met commerciële flair. Je hebt minstens 5 jaar ervaring in de mobiliteitssector en hebt nauw samengewerkt met of gewerkt voor dealers, bij voorkeur op niveau van de importeur.
 • Je bent van nature een enthousiast persoon die graag deel uitmaakt van een dynamisch team en die steeds op een proactieve manier meedenkt en handelt. Je krijgt een kick uit het halen van resultaten.
 • Je bent een partner voor de dealerships in jouw regio. Je bent creatief, analytisch sterk en je weet met de klant mee te denken om tot goede, rendabele oplossingen te komen.
 • Jouw dynamiek en enthousiasme laten je toe klanten warm te maken voor het Yamaha verhaal. Je communicatieve vaardigheden maken je tot een sterke onderhandelaar en gerespecteerde gesprekspartner.
 • Je bent zeer mobiel in jouw regio en hebt geen probleem met veel tijd door te brengen op de baan.
 • Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels en kan een professionele conversatie voeren in het Frans. 
Interesse?
Klik dan op ‘Solliciteren’ om je kandidaat te stellen.  Deze selectie verloopt exclusief via Mercuri Urval.  

About the company

Yamaha Motor Company Limited is een Japanse fabrikant van motorfietsen, maritieme producten zoals boten en buitenboordmotoren, en andere gemotoriseerde producten. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Iwata, Shizuoka, Japan.
Onder leiding van Genichi Kawakami, de oprichter en eerste president van het bedrijf, begon Yamaha Motor met de productie van zijn eerste product, de YA-1, in 1955. Het bedrijf voert ontwikkelt, produceert en verdeelt via 109 geconsolideerde dochterondernemingen vanaf 2012.

De producten van het bedrijf omvatten motorfietsen, scooters, gemotoriseerde fietsen, boten, zeilboten, persoonlijke watervoertuigen, zwembaden, nutsvoertuigen, vissersboten, buitenboordmotoren, 4-wheel ATV's, recreatieve off-road voertuigen, go-kart motoren, golfkarren, multi-purpose motoren, elektrische generatoren, waterpompen, sneeuwscooters, kleine sneeuwblazers, automotoren, oppervlaktemonteurs, intelligente machines, onbemande helikopters voor industrieel gebruik, elektrische voedingseenheden voor rolstoelen en helmen.

Yamaha Motor Europe N.V. (gevestigd in Schiphol) is het Europese regionale hoofdkantoor en is volledig eigendom van Yamaha Motor Co., Ltd. in Japan. In de loop der tijd heeft Yamaha Motor Europe N.V. zijn marktpotentieel uitgebreid en is momenteel actief in meer dan 40 landen in Europa met 1800 werknemers.

Yamaha wordt in België verdeeld door een dealernetwerk van 18 onafhankelijke dealers. Yamaha-motoren doen het erg goed in België. In 2018 was het het bestverkochte merk net voor BMW en Honda, volgens cijfers van de auto- en tweewielerfederatie Febiac. Eind 2018 was Yamaha met 55 768 motoren het tweede merk in het totale Belgische motorpark. We zien in België nog steeds een groeiende populariteit van motoren en scooters.