Economisch adviseur mobiliteit

ICB - Brussel


Het studie- en researchorgaan voor de autoCar en autoBus – ICB is op zoek naar een gedreven economisch adviseur

Het studie- en researchorgaan voor de autoCar en autoBus – ICB is op zoek naar een gedreven economisch adviseur

Je zal hierbij economische, maatschappelijke en sociaaljuridische vraagstukken analyseren, projecten opzetten en aansturen en hierbij jouw aanbevelingen formuleren naar verschillende organisaties toe!

Jobinhoud

 • Je maakt deel uit van een 3-koppig team en werkt nauw samen met andere sectororganisaties waaronder het Sociaal Fonds het opleidingsinstituut FCBOen de FBAA, de Belgische Federatie van autobus en autocarondernemingen.
 • Je functioneert als een gedreven expert in je gebied, je bouwt aan een sterk netwerk met andere deskundigen in mobiliteit zodat je de marktontwikkelingen nauwgezet kan opvolgen en een bijdrage kan leveren in je vakgebied.
 • Vragen en projecten komen voort uit de Raad Van Bestuur. Met jouw analytische en statistische ervaring ga je de vragen en projecten proberen om te vormen naar interessante ‘business cases’ om zo trends en evoluties uit te tekenen. Je kan hierbij situaties beoordelen vanuit verschillende invalshoeken en zo aanbevelingen formuleren.
 • Als projectmanager neem je verschillende initiatieven in handen. Deze kunnen in opdracht van de sector of de overheid zijn en kunnen lopen tot over de grenzen heen. Partners waarmee vaak wordt samengewerkt zijn de hogescholen of universiteiten.
 • Naast de verantwoordelijkheid voor de organisatie, coördineer je de jaarlijkse opleidingen voor de leden-ondernemers, om er voor te zorgen dat ze vakbekwaamheid kunnen aantonen en in het bezit zijn van de juiste attesten.

Jouw profiel

 • Je hebt een hogere opleiding in de handels-, economische-, en/of mobiliteitswetenschappen en je hebt reeds een eerste ervaring als projectmanager achter de rug. Ervaring met mobiliteitsplanning is een grote plus.
 • Je bent analytisch, organisatorisch sterk en je werkt graag in teamverband. Je hebt een open geest voor nieuwe inzichten en methodieken en kan “out-of-the-box” denken.
 • Je bent communicatief sterk in het Nederlands en het Frans en je stelt je flexibel op afhankelijk van de noden binnen jouw team en de ganse organisatie.
 • Gezien je de sector zal vertegenwoordigen, vind je het belangrijk een goed netwerk uit te bouwen en te onderhouden zodat je steeds de vinger aan de pols kan.

Wat mag jij verwachten?

 • Je komt terecht in een klein maar hecht team in een grotere organisatie met een positieve sfeer en een open, directe communicatie.
 • Je hebt veel autonomie in de job met regelmatige interne en externe contacten
 • Een zeer flexibele werkomgeving waarbij thuiswerk mogelijk is en waar er de mogelijkheid is steeds te kunnen bijleren en opleidingen te volgen.
 • Je krijgt een aantrekkelijk salarispakket in lijn met jouw ervaringsniveau.

Interesse?
Klik dan op ‘solliciteren’ om je kandidaat te stellen. Voor bijkomende informatie kan je steeds terecht via het nummer +32 (0)2 715 09 99. Deze selectie verloopt exclusief via Mercuri Urval.

About the company

Het ICB (https://www.icb-institute.be) is het studie- en researchorgaan van de sector van het collectief personenvervoer over de weg. Het instituut ondersteunt de ganse sector met economische, maatschappelijke en sociaaljuridische analyses en onderzoeken.

De Raad van Bestuur is samengesteld uit vertegenwoordigers van de federale en gewestelijke mobiliteitsoverheden, secretarissen van de syndicale organisaties en mandatarissen van de ondernemers.