EHSS Specialist, Genk

SABIC - 3600 Genk


Ondersteunend specialist veiligheid, gezondheid en milieu

Ondersteunend specialist veiligheid, gezondheid en milieu

De EHSS Specialist ondersteunt de EHSS Manager in het uitvoeren en opvolgen van procedures rond veiligheid, gezondheid en milieu. Je komt terecht in een plant die als referentie gezien wordt binnen de regio alsook binnen de eigen globale organisatie.

Jouw verantwoordelijkheden

 • Je bent ondersteunend medeverantwoordelijk voor de implementatie van procedures en processen in het kader van veiligheid, gezondheid, milieu en security.
 • Naast het wettelijk kader en het opvolgen van (het naleven van) de regelgevingen, sta je in voor de continue verbetering van veiligheid en welzijn in een snel veranderende omgeving.
 • Je deelt je expertise via infosessies en opleidingen en zorgt voor een optimale doorstroom aan informatie door een doelgerichte en duidelijke interne communicatie.
 • Je begeleidt audits en draagt zorg voor de nodige administratieve opvolging van EHSS procedures, processen, documenten.
 • Je neemt deel aan EHSS studies en risicoanalyses en verleent advies over resultaten die daaruit voortvloeien; je identificeert proactief risico’s in de plant.
 • Je werkt mee aan voorstellen voor het onthaal, informatie, vorming en sensibilisering van collega’s.
 • Je werkt mee aan een meerjarig preventieplan en jaarlijkse actieplannen, alsook aan de interne noodprocedures.
 • Je rapporteert aan de EHSS Manager.

Jouw profiel

 • Je hebt een Bachelordiploma (bv. chemie, milieu, procestechnologie, elektromechanica, …)
 • Je bent preventieadviseur niveau 2, bij voorkeur aangevuld met een milieucoördinator B.
 • Je hebt een eerste ervaring opgedaan in een gelijkaardige context (chemie of aanverwante sector, globale organisatie...).
 • Je bent een teamspeler met de nodige assertiviteit en sterke communicatieve skills in het Engels en Nederlands.
 • Je werkt uiterst nauwgezet en planmatig met de nodige zelfstandigheid.
 • Je legt vlot contacten en beschikt over een sterk aanpassingsvermogen.
 • Je bent in staat om in detail mee te zoeken naar de oorzaak van problemen.

Aanbod

SABIC hoort tot de bedrijven met de laagste ongevallenindex ter wereld. Het doel is te werken zonder incidenten of ongevallen, waarbij veiligheid altijd voorop staat. De zorg voor veiligheid - voor de eigen medewerkers en de mensen om zich heen - heeft topprioriteit. Dat geldt voor alle sites, dus ook voor de site in Genk. Deze site wordt vaak als referentie gezien binnen de regio en binnen de eigen globale organisatie.

DE EHSS afdeling draagt bijgevolg een grote verantwoordelijkheid, maar kan tevens rekenen op een enorme steun binnen de organisatie, waar de medewerkers terecht trots zijn op de geleverde resultaten.

In november 2009 werd de SABIC-fabriek aan de Geleenlaan in Genk in gebruik genomen. Vandaag produceren een 80-tal medewerkers op vier moderne extrusielijnen kunststoffen voor de automobielindustrie: polypropeen compounds en Stamax, een met glasvezels versterkte kunststof. De plant kent aanzienlijke investeringen, waardoor je terecht komt in een snel veranderende omgeving.

 

Interesse?

We werken samen met Mercuri Urval, specialisten in Executive Search, Talent Management en Rekrutering & Selectie.Stuur je CV en motivatiebrief via www.mercuriurval.com/nl-be/ (referentienummer BE-05795). Voor bijkomende informatie, neem aub contact op met Michael Leliaert via michael.leliaert@mercuriurval.com of +32 (0)11 28 78 28.

About the company

SABIC, met hoofdzetel in Riyadh (Saudi Arabië), is één van de zes belangrijkste petrochemische bedrijven wereldwijd en is het grootste niet-olie-bedrijf in het Midden-Oosten. In Europa is SABIC een belangrijke producent van plastic, chemicaliën en ‘innovative plastics’ en telt ongeveer 6.000 mensen.

SABIC produceert in haar compoundingfabriek in Genk sinds 2009 kunststofkorrels, voornamelijk voor de automobielindustrie: polypropeen compounds en het gepatenteerde Stamax, een met glasvezels versterkte kunststofkorrel.

Naast de productielijnen omvat de site in Genk ook het zogenaamde ‘Compounding Innovation Center’, een research-centrum, waar in nauwe samenwerking met de klant nieuwe kunststofvarianten ontwikkeld worden. De SABIC-site in Genk beschikt dan ook over een enorme knowhow op het vlak van compounding. Als experts helpen de medewerkers van de site in Genk regelmatig bij het opstarten van compoundingactiviteiten waar dan ook ter wereld, zoals in de Verenigde Staten, Saoedi-Arabië en China.

SABIC is wereldwijd actief en beschikt in Europa naast Genk over productielocaties in Geleen, Bergen op Zoom en Raamdonksveer (NL), Teesside en Thornaby (GB), Gelsenkirchen (D), Cartagena (E) en Pontirolo (I). Bovendien is SABIC met verkoopkantoren in de meeste landen van Europa vertegenwoordigd.