Team Manager Purchasing

Special Fruit - 2321 Meer


Voor een importeur en distributeur in exotisch fruit en groenten

Voor een importeur en distributeur in exotisch fruit en groenten

Heb jij ervaring in aankoop van verse voeding en de complexiteit die hiermee gepaard gaat? Heb je een hands-on mentaliteit en wil je meewerken aan een duurzaam aankoopbeleid binnen een familiebedrijf met gevestigde waarden?

        Jouw verantwoordelijkheden

 • Je bent verantwoordelijk voor de aankoop van het assortiment “Berries” (zacht fruit) en je werkt operationeel mee.
 • Je neemt de juiste acties om een continu aanbod van producten naar de klant te kunnen garanderen en werkt hierbij nauw samen met Sales.
 • Je stelt een strategisch aankoopplan op en speelt proactief in op de noden die zich stellen in een seizoensgebonden markt.
 • Je bouwt langetermijnrelaties uit met telers en voert onderhandelingen. Je bewaakt evenzeer de kwaliteit van het geleverd zacht fruit.
 • Je analyseert de huidige aankoopprocessen en doet voorstellen die leiden tot een duurzaam aankoopbeleid. Je werkt nauw samen met het operationeel management team.
 • Als leidinggevende slaag je erin om het team van 8 aankopers te motiveren en te enthousiasmeren. Bovendien weet je hun competenties, vaardigheden en knowhow optimaal te benutten en te ontwikkelen.
 • Je rapporteert aan de Commercial Manager en maakt deel uit van het operationeel management team.

  Jouw profiel

 • Je redeneert op masterniveau en hebt minimum 10 jaar ervaring in strategische aankoop van verse voeding.
 • Je ontwikkelt, coacht en motiveert meer dan 5 jaar een team. Bovendien kan je ervaring voorleggen in change management.
 • Je beschikt over sterke analytische vaardigheden en je werkt graag oplossings- en resultaatgericht.
 • Hands-on mentaliteit, probleemoplossend en procesmatig denken zijn kenmerken die jou volledig typeren.
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden in zowel het Nederlands als het Engels. Kennis van het Spaans is een troef.
 • Je bent bereid om enkele keren per jaar naar het buitenland te reizen naar leveranciers en internationale beurzen.

Aanbod

Een boeiende uitdaging in een unieke organisatie die trots is op de weg die men reeds heeft afgelegd. Een familiebedrijf dat waarden als flexibiliteit, teamwork, enthousiasme en respect hoog in het vaandel draagt. Hoewel Special Fruit vooral internationale klanten bedient, kent het bedrijf in Meer nog steeds een familiale sfeer met een pragmatisch karakter en een informele omgeving, waar men zich wil aanpassen om het bedrijf future proof te maken.

Interesse?

Klik dan op ‘Solliciteren’ om je kandidaat te stellen.
Voor bijkomende informatie (referentienummer BE-05767), neem je contact op met Katleen Degreef op het nummer 02 715 09 99. Deze selectie verloopt exclusief via Mercuri Urval.

About the company

Special Fruit is een importeur en distributeur van speciale soorten fruit, groenten en exotische specialiteiten van over de hele wereld. Het bedrijf ligt in Meer, op het Europese kruispunt van zee-, lucht- en landwegen en tussen Rotterdam en Antwerpen. Van daaruit levert de onderneming mango’s en avocado’s, aardbeien, bessen en exotische groenten aan supermarktketens, cateraars en andere grootverbruikers in heel Europa. Het bedrijf kent de laatste jaren een sterkte groei waardoor er meer aandacht besteed wordt aan professionaliseren van processen.