Finance & Logistiek Manager

Endress+Hauser - 1000 Evere


Directe impact als deel van het Management Team

Directe impact als deel van het Management Team

Eindverantwoordelijkheid over Finance, Logistiek en HR binnen het Belgisch filiaal van een financieel zeer gezond internationaal familiebedrijf.

Jouw verantwoordelijkheden

In deze rol leid, stuur en optimaliseer je de financiële & operationele processen, administratie en rapportage. Je bent verantwoordelijk voor het definiëren en de oplevering van een correcte strategie en rapportage :

 • Samen met de Managing Director formuleer je heldere doelen binnen jouw domeinen en stemt deze met alle betrokken stakeholders nauwkeurig af. Hierin heb je zowel een strategische, coördinerende als een uitvoerende rol. Je werkt intensief samen met je accounting team (2FTE’s), logistiek team (5FTE’s) en HR (1FTE).
 •  Als Finance Controller ben je verantwoordelijk voor de gehele financiële planning, maandafsluiting en performance rapportage van Endress+Hauser België. Je voorzietjaarlijkse begrotingen, financiële KPI’s, forecast en de continue evaluatie van de financiële SWOT van het bedrijf. Door middel van een accurate financiële verslaggeving, rapportering en analyses ben je als business partner in staat aanbevelingen ter optimalisatie voor te leggen aan het regionale- en group management.
 •  Als Operations Manager borg en verbeter je de logistieke processen: after-sales, magazijn, ERP systeem (SAP), enz. Je toont standvastigheid, kritisch denkvermogen en organisatietalent in deze rol en deelt best practices met andere landen en HQ.
 •  Als HR verantwoordelijke ben je verantwoordelijk voor de ‘’ HR processen: payroll, fleet management, contracten, juridisch issues enz.
 •  Je werkt zowel binnen jouw vakgebied als transversaal over afdelingen aan het optimaliseren van processen die moeten zorgen dat Endress+Hauser nog meer klantgericht kan werken. Door het verder professionaliseren hiervan kan er een beter inzicht ontstaan.

Welke meerwaarde breng jij mee?

 • Je hebt een Master in Finance, Bedrijfseconomie, Handelsingenieur, en/of hebt ervaring opgebouwd binnen een gelijkwaardige functie in gelijkaardige context.  
 • Je hebt ervaring binnen een internationale matrixorganisatie met lokale en internationale rapportagelijnen binnen een industriële context.
 • Je hebt minstens een eerste ervaring met het aansturen van diverse teams. Je leidt rechtstreeks en beïnvloedt onrechtstreeks teams en stakeholders lokaal en internationaal.
 • Je hebt kennis van en ervaring een breed spectrum finance applicaties; accounting, controlling, forecasting, budgettering met zowel een strategische als een hands-on component.  
 • Je bent in staat proactief met eigen input en suggesties voor verbeteringen binnen finance, logistiek en HR te kunnen komen en dit vanuit analyse en helicopterview. Je legt makkelijk verbanden en gebruikt gezond verstand om laagdrempelig financieel en procesmatig inzicht in de organisatie te verspreiden.
 • Je bent sterk in Excel. Ervaring met SAP is een plus.
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse, Franse en Engelse taal zowel mondeling als schriftelijk.

Wat heeft ENDRESS + HAUSER je te bieden ?

 • Internationaal, groeiend en financieel zeer gezond familiebedrijf dat mikt op lange termijn waardencreatie voor klant, medewerker, aandeelhouder en maatschappij.
 • Endress+Hauser is marktleider binnen zijn segment op nationaal vlak en top 3 internationaal. Het bedrijf heeft de reputatie kwalitatief, innovatief en sterk klantgericht te zijn.
 • Je fungeert als vertrouwenspersoon en rechterhand van de Managing Director.
 • Je werkt mee aan de verdere digitale professionalisering van het bedrijf.
 • Mooie horizontale en verticale doorgroeimogelijkheden en dit zowel op nationaal als op internationaal niveau na aantoonbaar track record in de vacante functie.
 • Vrijheid, directe impact, collegialiteit en vertrouwen van het nationale management en de groep.
 • Een aantrekkelijk en competitief salarispakket met uitgebreide extralegale voordelen.

Interesse?

Klik dan op ‘Solliciteren’ om je kandidaat te stellen.

Voor bijkomende informatie, neem je contact op met Kevin Camps op het nummer 02 715 09 99.  Deze selectie verloopt exclusief via Mercuri Urval. 

About the company

Endress + Hauser is een toonaangevende leverancier van producten, oplossingen en diensten voor industriële procesmetingen en procesautomatisering. Zij bieden uitgebreide procesoplossingen voor flow, niveau, druk, analyse, temperatuur, registratie en digitale communicatie in een breed scala van industrieën zoals pharma, food & drinks, Chemical , Oil & Gas, …
Zij bieden ook ondersteuning bij het optimaliseren van processen met betrekking tot de economische efficiëntie, veiligheid en bescherming van het milieu.

Wereldwijd hebben ze meer dan 14.300 werknemers in meer dan 50  landen. Het bedrijf heeft een Equity Ratio van 73% en een Net Sales van 2,6 euro Miljard wereldwijd.

Hun productiecentra, met het hoofdkantoor in Duitsland en Zwitserland, focussen op kennis in de productie, productmanagement, onderzoek & ontwikkeling en logistiek. Op deze locaties produceren ze ook basiscomponenten voor hun wereldwijde productie. Vanuit productiecentra  in Brazilië, China, Frankrijk, India, Italië, Japan, Zuid-Afrika, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten assembleren, testen en kalibreren ze apparatuur.

Endress + Hauser Belgium is gelegen in Evere (Brussel) en telt 80 werknemers. De organisatie is sales- en servicegericht en werkt voor vele toonaangevende lokale en internationale bedrijven.