Area Sales Manager

Kingspan Unidek - Oost-Vlaanderen


Jouw regio autonoom uitbouwen met innovatieve bouwoplossingen

Jouw regio autonoom uitbouwen met innovatieve bouwoplossingen

Kingspan Unidek is uitvinder van één van de nieuwste technologieën in de bouwwereld, namelijk all-in-one daksysteem, ook gekend als sandwichelementen. De populariteit is reeds ongezien in Nederland en neemt nu ook in België al jaren sterk toe.

Jouw verantwoordelijkheden

 • Je bent verantwoordelijk voor de vertegenwoordiging van Kingspan Unidek in de regio Oost- en West-Vlaanderen. Je bouwt een netwerk uit en realiseert groei door proactief te investeren in nieuwe en bestaande klantenrelaties.
 • Je zorgt voor duurzame klantenrelaties met verschillende spelers in de bouwwereld zoals architectenbureaus, aannemers, sleutel-op-de-deur organisaties, verwerkers en bouwhandelaars.
 • Je overtuigt en adviseert door je grondige en technisch diepgaande kennis en toelichting over de hoogwaardige totaaloplossingen die Kingspan Unidek te bieden heeft.
 • Je luistert en tracht een antwoord te bieden op de noden van de klant. Hierbij focus je op de vele voordelen zoals de gerealiseerde tijdswinst van installatie en het duurzame, isolerende en innovatieve karakter van de panelen.
 • Je laat je inspireren door het succes in de Nederlandse markt waar deze oplossing op 98% van de huizen met hellende daken wordt toegepast.
 • Je bent mede verantwoordelijk voor de verkoopstrategie in België en bepaalt de doelstellingen t.a.v. verwachte omzet, marktpotentieel, tarieven,... en helpt deze met de nodige doorzetting te realiseren.
 • Je onderhoudt nauwkeurig je administratie (offertes, bezoekrapporten…) door een correcte invoer in het CRM-systeem. Verder werk je autonoom in jouw regio en stem je regelmatig af met je teamleden in België alsook met je collega’s in Nederland.
 • Je rapporteert aan de Sales Manager België.

Wie zoeken we?

 • Je hebt een bachelor of een master of je bent gelijkwaardig door ervaring.
 • Je hebt (een beginnende) ervaring in een technisch-commerciële rol of je wilt vanuit een technische functie (idealiter in de bouw) met veel leergierigheid stappen zetten in de commerciële wereld.
 • Je hebt een ware passie voor techniek en innovatie en je beschikt over technische vaardigheden die jou sterker kunnen maken als verkoper in de bouw (een bouwkundig/technisch plan is jou bijvoorbeeld niet vreemd).
 • Je bent zelfstandig en je zet door waar nodig. Je wekt vertrouwen bij je klant en weet hen te overtuigen dankzij je dynamisme, technische kennis, gedrevenheid en professionele houding.
 • Je bent in staat om uitstekende langetermijnrelaties met klanten op te bouwen en te communiceren op een duidelijke, begripvolle en professionele wijze. Je volgt nauw op.
 • Je bent vertrouwd met werken met een CRM-systeem. Je houdt nauwkeurig je administratie bij en zorgt voor een transparante stroom van informatie tussen collega’s.
 • Je hebt een uitstekende kennis van het Nederlands. Een goed niveau van Frans is een plus.

Werken voor een gerenommeerd bedrijf in een opkomende markt?

 • Je komt terecht in één van ‘s werelds meest gerenommeerde bouwmateriaalbedrijven wiens innoverende, duurzame topproducten en ijzersterke reputatie deuren openen voor je carrière.
 • Je werkt mee aan de toekomst van hoe daken gebouwd zullen worden in de Belgische markt. Je neemt deel aan een positief en groeiend verhaal in een markt met nog zeer veel commercieel potentieel.
 • Een functie met veel autonomie binnen een goed gestructureerde organisatie en een team dat gekenmerkt wordt door openheid, vertrouwen, inzet, professionalisme en voldoende informaliteit.
 • Een competitief salarispakket, inclusief bedrijfswagen met tal van extralegale voordelen.

Interesse?

We werken samen met Mercuri Urval, specialist in Executive Search, Professional Recruitment en Talent Advisory.
Stuur a.u.b. je CV via www.mercuriurval.com (ref.nr. BE-05765). Voor bijkomende informatie, contacteer Maxim Swinnen, +32(0)496/13.01.17;
maxim.swinnen@mercuriurval.com

About the company

Kingspan Unidek - www.kingspanunidek.com - is uitvinder van sandwichelementen (dakisolatiepanelen) voor hellende daken. Een snelle en efficiënte oplossing die steeds vaker in de Belgische bouwmarkt wordt toegepast en op termijn het voorbeeld van Nederland zal volgen waar deze technologie al op 98% van de woningen te vinden is. Sinds 1969 heeft Unidek een constante groei gekend en in 2011 heeft het bedrijf de krachten gebundeld met de Kingspan Group plc, een wereldleider in de markt van kwalitatieve isolatie en bouwmaterialen. Kingspan biedt wereldwijd innovatieve en duurzame bouwmaterialen en oplossingen waarbij de focus ligt op energie-, kosten- en CO2-besparing. De organisatie werd in 1972 opgericht en is momenteel aanwezig in 46 landen en telt ongeveer 9000 werknemers. Om haar groei verder te zetten, wenst Kingspan Unidek haar team in België te versterken met een enthousiaste (m/v) Area Sales Manager die zal focussen op de regio Oost- en West-Vlaanderen.