Asset & Control Room Engineer

C-Power - Oostende


Coördineer onderhoud van België’s eerste offshore windturbinepark

Coördineer onderhoud van België’s eerste offshore windturbinepark

In de revolutionaire sector van offshore windturbines, is C-Power op zoek naar gedreven teamplayers ter versterking van hun Asset & Control Room team. Een dynamische functie waarin actiegerichtheid, coördinatie en teamwork centraal staan.

Jouw verantwoordelijkheden

 • Samen met een hecht team van collega Asset Engineers, ben je verantwoordelijk voor de organisatie van de uitbating en het onderhoud van het offshore windturbinepark met 54 windturbines.
 • Je bent zowat 20% van je tijd offshore actief.
 • Je lokaliseert, communiceert en volgt technische problemen op in nauwe samenwerking met het onderhoudsteam, de controlekamer en on site techniekers.
 • Je hebt een continue aandacht voor veiligheid, je bent een actief rolmodel omtrent veiligheid naar collega’s en externe partijen toe.
 • Je ondersteunt en assisteert techniekers tijdens troubleshooting en reparaties. Je staat hen bij op maintenance engineering vlak.
 • Je behandelt werkaanvragen. Je controleert nauwkeurig de kwaliteit, veiligheid en volledigheid ervan.
 • Je voert rootcause analyse uit van defecte assets/componenten of stuurt externe experts aan die dit doen.
 • Je doet de dagelijkse opvolging en controle van onderhoudscontracten en leidt de bespreking van de dagdagelijkse werking en lopende projecten.
 • Je helpt met technische vereisten op te stellen voor nieuwe onderhoudscontracten
 • Je volgt externe consultants op & stuurt deze aan.
 • Je stelt verbeterprojecten voor die leiden tot efficiëntie in de organisatie van de onderhoudsactiviteiten.
 • Je stelt verbeterprojecten voor die leiden tot een optimale technisch/economische status van het offshore windturbinepark.
 • Je begeleidt en assisteert in R&D projecten.
 • Om de +/- 5 weken sta je in voor de wachtdienst waarbij je na de uren en in het weekend aanspreekpunt bent voor externe partijen (klanten, aannemers...). Tijdens deze wachtdienst ben je tevens verantwoordelijk voor het operationele aspect van het offshore windturbinepark (werkvergunningen, operationele beslissingen, …).

Jouw profiel

 • Je bent in het bezit van een technische Bachelor of Master in een van de volgende richtingen: elektronica, elektromechanica, mechanica of elektriciteit.
 • Je kan ongeveer 5 jaar werkervaring voorleggen in een technische functie in een industriële context. Ervaring in de energie of marine sector is een pluspunt.
 • Je hebt een brede technische kennis en gezonde interesse in techniek. Specifieke ervaring in elektriciteit, elektronica of mechanica is een vereiste.
 • Je werkt graag in teamverband om samen tot oplossingen te komen. Daarnaast kan je ook zelfstandig je plan trekken tijdens offshore activiteiten.
 • Je gaat graag een avontuur aan door 30 km zeewaarts de exploitatie van 54 windturbines te coördineren. Je kan een positieve relatie ontwikkelen met externe partijen. Je bent hiervoor fysiek in goede conditie en je kan rust en overzicht bewaren in noodsituaties.
 • Je bent bereid om je om de 5 weken (telefonisch) beschikbaar te maken voor de wachtdienst.
 • Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels.
 • Je woont in een straal van 60 minuten van Oostende (of bent bereid te verhuizen).

C-Power’s aanbod

Een unieke ervaring in het domein van de offshore windindustrie, in de komende jaren één van de snelst groeiende en meest uitdagende sectoren in Europa. De juiste kandidaat mag rekenen op de mogelijkheid om zowel interne als externe opleidingen te volgen, onderdeel te zijn van een hecht en ambitieus team en verantwoordelijk te zijn voor onderhoud en uitbating van kapitaalintensieve assets. Daarnaast krijg je ook een volledig en stimulerend verloningspakket, incl. firmawagen.

C-Power is het enige Belgische offshore windpark waarbij de originele fabrikant van de turbines niet meer actief is. De verantwoordelijkheden die normaal bij de fabrikant liggen, zijn nu verantwoordelijkheden van C-Power. Dit houdt in dat C-Power rechtstreeks instaat voor onder andere vervanging van grote componenten, engineering van oplossingen voor technische problemen, optimaliseren van het onderhoud van de turbines. Deze verantwoordelijkheden zijn uniek in de Belgische offshore wind sector & zorgen voor een continue uitdaging.

Interesse?

Klik dan op ‘Solliciteren’ om je kandidaat te stellen. Voor bijkomende informatie (referentienummer BE-05731), neem je contact op met Ellen Budna via ellen.budna@mercuriurval.com . Deze selectie verloopt exclusief via Mercuri Urval.

About the company

C-Power verzorgt de uitbating van het allereerste offshore windpark in België. Het windpark werd gebouwd in 3 fases en bestaat uit 6 windturbines van 5 MW (in dienst sinds 2009) en 48 turbines van 6,15 MW (volledig operationeel sinds 2013). Het concessiegebied ligt op de Thornton zandbank, op ongeveer 30km in zee. Dit windpark, met een totaal geïnstalleerde capaciteit van 325 MW levert ongeveer 1.000.000.000 kWh/jaar, genoeg om 300.000 gezinnen van hernieuwbare energie te voorzien. Het project op zich vertegenwoordigt al 7% van België ‘s doelstelling voor hernieuwbare energie voor 2020. Dit leidt tot een verminderde CO2 uitstoot van 415.000 ton per jaar. Op wereldvlak is dit windpark het allereerste dat geïnstalleerd werd op een afstand van ongeveer 30 km buiten de kustlijn, in een waterdiepte tot ongeveer 30 meter. Midden 2019 kwam de fabrikant van de windturbines in financiële moeilijkheden en sinds dan draagt C-Power de volledige verantwoordelijkheid op het vlak van uitbating en onderhoud.