General Manager

MAC² - 2030 Antwerpen


Transitie leiden en groei realiseren in KMO - haven Antwerpen

Transitie leiden en groei realiseren in KMO - haven Antwerpen

We zoeken een rasechte people manager met focus op ‘operational excellence’ in het hart van de haven business om de beoogde groei in goede banen te leiden door interne optimalisatie en innovatie van de dienstverlening.

Investeringen realiseren – operaties stroomlijnen – resultaat boeken

 • Je wordt verantwoordelijk voor de P&L van het bedrijf.Je werkt aan een efficiënte organisatie, ambieert operationele excellence en je verzekert een kwalitatieve dienstverlening binnen een juiste prijs-setting. Je waakt over de compliance van de diverse activiteiten met nationale en internationale wetgeving en je borgt een veilige werkomgeving.Dit alles in een relatief complexe en bijzonder uitdagende omgeving omwille van de diversiteit aan activiteiten, de techniciteit, de combinatie van water- en landactiviteiten, de implementatie van belangrijke investeringen in infrastructuur, ...
 • Op korte termijn werk je, samen met het directiecomité, aan je organisatie (management), structuur en werkprocessen zodat de geplande investeringsprojecten tot een goed einde worden gebracht en ondertussen de lopende operaties efficiënt en compliant gebeuren.
 • Je volgt nauwgezet het rendement op en neemt op basis van deze gegevens de nodige acties om de beoogde doelstellingen inzake marge en omzet te behalen. Je kan hierbij rekenen op de ondersteuning van de groep en werkt intensief samen met het Directiecomité en, in het kader van de groei-ambities, in intensieve wisselwerking met de commerciële afdeling.
 • Je bouwt en onderhoudt goede relaties met de havenautoriteiten, controle-instanties, belangrijke klanten en andere relevante stakeholders.

Ondernemend - onderlegd - mensgericht

 • Je bent een ingenieur, bij voorkeur in chemie, en idealiter met een bijkomede MBA-opleiding, of een ervaring die je al vertrouwd maakte met alle aspecten van bedrijfsvoering. Bovenal beschik je over een goede portie gezond verstand en een pragmatische instelling.
 • In de minimale werkervaring van 15 jaar heb je je people skills ontwikkeld en je organisatietalent kunnen bewijzen in een technische en operationeel complexe B2B omgeving. Idealiter ben je vertrouwd met de activiteiten in een Haven (water en landzijde) en met een SEVESO-omgeving.
 • Mensen zien je als een leider en een voorbeeld in betrokkenheid, verantwoordelijkheid, en appreciëren jouw duidelijkheid en hands-on aanpak.
 • Je hebt ervaring in het samenwerken met een aandeelhouder. Je staat bekend als iemand die zich slim weet te connecteren met stakeholders en de expertise van specialisten maximaal weet te benutten voor de implementatie op het terrein.
 • Zeer goede kennis van het Nederlands, goede kennis van het Engels en Frans.

Autonoom leiderschap en verantwoordelijkheid in dynamische KMO

 • Alle ruimte om het verschil te maken in een bedrijf in volle transitie en waar je een hoofdrol speelt in het boeken van resultaat op korte en lange termijn.
 • Een bedrijf waarin volop wordt geïnvesteerd in infrastructuur, technologie en compliance om te kunnen groeien, en om snel te kunnen inspelen op opportuniteiten in de markt.
 • Een ondernemende en succesvolle Vlaamse groep als betrokken aandeelhouder. Hierdoor kan je rekenen op de ondersteuning met knowhow van specialisten en de centrale diensten. Korte communicatielijnen en snelle beslissingen.
 • De Groep Machiels is wereldwijd actief, wil een voorloper zijn in zijn sector, is actief in verschillende domeinen en investeert in mensen en biedt mogelijkheden.
 • Een bij de verantwoordelijkheden passend pakket en statuut.

Interesse?

Klik dan op ‘Solliciteren’ om je kandidaat te stellen.
Voor bijkomende informatie (referentienummer BE-05622), neem je contact op met Hilde Vanderschelden op het nummer 03 281 15 50.

About the company

MAC² is ontstaan in 2013 uit het bundelen van de krachten van 3 bedrijven, nl. BOS (Belgium Oil Services), Marpobel en Maritime Antwerp Cleaning (MAC). Recent werd MAC² 100% eigendom van de Groep Machiels. De Groep Machiels is een familiale aandeelhouder van Belgische bodem wereldwijd actief in milieu, energie en vastgoed. Met deze ondernemende aandeelhouder met heel wat knowhow staat MAC² vandaag voor een mooie toekomst. Naast de bestaande uitgebreide diestverlening in de Haven Van Antwerpen worden nu de nodige investeringen gelanceerd om het bedrijf klaar te maken voor groei en innovatie in o.a. de maritieme afvalophaling en -verwerking van olie- en watermengsels, de ontgassing van schepen, de cleaning van schepen en tanks (ook truck en rail), de bevoorrading van schepen, de overslag enz. en dit op een uitstekend gelegen terrein met voldoende kades en de nodige vergunningen voor de lange termijn. Vandaag telt MAC² een 50-tal medewerkers.