QHSE Officer

Sumitomo - 1830 Machelen


Verzekeren van compliancy en safety

Verzekeren van compliancy en safety

Als QSHE Officer zorg je er voor dat alle operaties binnen Sumitomo Chemical Europe voldoen aan alle normen en reguleringen binnen Quality, Health, Safety & Environment. Een rol met verantwoordelijkheid en vrijheid in een internationale omgeving.

Jouw verantwoordelijkheden

Samen met de Responsible Care Manager ben je verantwoordelijk voor het up-to-date houden van het QHSE Management System: je verzorgt alle documentatie/procedures/richtlijnen en communiceert deze aan de verschillende departementen binnen de organisatie.
Je staat in voor de interne audits, bent betrokken bij de externe audits en inspecties en bent verantwoordelijk voor de actieplannen die hieruit voortvloeien. 
Je verzorgt de trainingen voor nieuwe medewerkers en neemt deel aan safety meetings en safety tours.
Je coördineert de label updates en monitort de conformiteiten van producten, rekening houdend met de veranderende regelgeving. Je verzorgt de interne communicatie omtrent regulatory updates. 
Je staat in voor het opmaken en voorzien van regulatory documents aan het sales team. Je ondersteunt de notificaties en registraties voor regulatory aangelegenheden.

Profiel

Je bent in het bezit van een bachelor- of masterdiploma (chemie, milieu, electromechanica,...) en kan terugkijken op minstens 3 jaar relevante werkervaring in de chemische of pharmaceutische sector, idealiter in een internationale context. 
Je hebt affiniteit met regulatory affairs en bent vertrouwd met de Europese wetgeving en systemen zoals REACH, CLP, SDS. 
Je bent safety minded en in staat om mensen te enthousiasmeren over het belang van een gezonde safety cultuur binnen de organisatie. 
Je werkt ordelijk en gestructureerd en je bent een goede problem solver dankzij je analytische skills. Je bent flexibel en in staat om de juiste prioriteiten te stellen. 
Je bent een administratieve duizendpoot met goede kennis van ERP-systemen (SAP) en Excel. 
Je communiceert vlot in het Nederlands en Engels. Kennis van het Frans is een plus. 

Aanbod

Je geniet van de openheid en flexibiliteit van een KMO met Belgisch beleid, maar je wordt omkaderd door een sterk internationaal en groeiend bedrijf. 
Je komt terecht in een professionele en multiculturele omgeving waarbij autonomie, initiatief en flexibiliteit worden gewaardeerd en aangemoedigd. 
Je maakt deel uit van een ervaren en gemotiveerd team en je krijgt te maken met zeer kwalitatieve producten. 
Een sterk gevarieerde functie waarbij je in contact komt met verschillende culturen, projecten, klanten en toepassingen. 
Je geniet van een (internationale) opleiding en de mogelijkheid om te groeien in je functie. Je krijgt een competitief salarispakket en extralegale voordelen in lijn met je kennis en ervaring. 

Interesse?

Klik dan op ‘Solliciteren’ om je kandidaat te stellen.
Voor bijkomende informatie (referentienummer BE-05338), neem je contact op met Katrin Broes op het nummer 03 281 15 50. Deze selectie verloopt exclusief via Mercuri Urval. 

 

About the company

Sumitomo Chemical (www.sumitomo-chem.co.jp/english/) is één van de wereldwijde marktleiders in de productie en de verkoop van een breed gamma basischemicaliën, petrochemicaliën, plastics, fijne chemicaliën, Health & Crop Sciences en IT Related Chemicals. Sumitomo Chemical Europe, met hoofdkantoor in Machelen, is onder meer verantwoordelijk voor de commercialisatie van een gamma chemicaliën voor de Europese markt. Om de verdere groei van de business en de organisatie te ondersteunen, is Sumitomo Chemical Europe op zoek naar een QHSE Officer.