Technical Account Manager

AkzoNobel - West-Vlaanderen


Decorative Paints | AkzoNobel

Decorative Paints | AkzoNobel

Ben je op zoek naar een brede functie waarbij je techniek en sales combineert, met directe impact op klanten en waar oplossingsgericht denken, autonomie en samenwerking cruciaal zijn? Dan is deze internationale speler misschien wel iets voor jou.

Account Management, Projectmanagement en Advies

 • Na een grondige opleiding sta je in voor de business in de regio West-Vlaanderen. Je onderhoudt de bestaande klantenrelaties en bouwt aan nieuwe zakenrelaties binnen de divisie “Professionals”.
 • Je promoot de productlijnen bij een portfolio van klanten bestaande uit schilderbedrijven, architecten, algemene aannemers, publieke organisaties zoals ziekenhuizen, scholen, RVT, steden en gemeentes, enz.
  Naast het bewerken van top 20 schildersbedrijven in de regio met op maat opgestelde accountplannen,
 • ·organiseer je verkoopondersteunende acties (bv. bij groothandels), gebaseerd op cijferanalyses, studie van klanten en concurrentie,... Dit zowel op technisch als op commercieel vlak.
  Je analyseert de behoeften van jouw klanten, adviseert hen, stelt oplossingen op maat voor (kleur- technische fiches, milieuaspecten en projectspecificaties) en ondersteunt hen bij de uitvoering van kleine tot grote projecten en werven.
 • Je woont de maandelijkse verkoopvergaderingen bij in Vilvoorde. Je wordt ondersteund door jouw collega's, de interne technische dienst en je rapporteert aan de Regionale Sales Manager.
  Elke situatie is steeds anders en je identificeert nieuwe opportuniteiten om jouw productgamma zo veel mogelijk naar voren te brengen.
 • Dankzij jouw voortdurende aanwezigheid in de markt, het grootste portfolio hoogwaardige verf en jouw flexibiliteit, win je het vertrouwen en bouw je langetermijnrelaties uit.

Commercieel – Relationeel  – Zelfstandig – Gestructureerd

 • Je hebt minstens 5 jaar ervaring in een technische B2B-verkoopfunctie, bij voorkeur bij professionelen in de bouw- en industriewereld of de voorschrijvende markt. Daarnaast heb je een goede neus voor hoogwaardige productgamma’s en een technische affiniteit voor de bouw- en afwerkingssector.
 • Je bent enthousiast, energiek en ondernemend. Je legt vlot nieuwe contacten, kan de noden van je klant accuraat in kaart brengen en je kan onderhandelen op diverse niveaus, van groothandels tot architecten.
 • Je bent geloofwaardig en bezit de interpersoonlijke vaardigheden, commerciële oriëntatie en de motivatie om de doelstellingen te bereiken.
 • Je houdt van autonomie en neemt initiatief. Waar anderen problemen zien, zie jij oplossingen.
 • Je spreekt perfect Nederlands en een mondje Engels. Je bent vertrouwd met CRM, Microsoft office applicaties en woont in de regio West-Vlaanderen.

Internationaal bedrijf – Wereldleider – KMO-Mentaliteit

Je krijgt autonomie en verantwoordelijkheid, account management en business development, afwisselende contacten in verschillende milieus en reële impactmogelijkheden. Je werkt in een professionele organisatie die bekend staat om haar oplossingsgerichte aanpak en die streeft naar de beste kwaliteit op de markt. Akzo Nobel onderscheidt zich door haar mensen grondig op te leiden in het breedste assortiment hoogwaardige producten, haar innovatieve oplossingen en snelle service. Je helpt jouw klanten vooruit door oplossingen aan te reiken die staan voor kwaliteit en duurzaamheid, die voldoen aan de normen en die de interne processen van jouw klanten verbeteren. Akzo Nobel biedt je een mooi salarispakket aan waaronder een motiverende vaste verloning en extralegale voordelen (incl. bedrijfswagen).

Interesse?

Stuur uw CV door op de knop ‘Solliciteren’ te klikken. Voor meer informatie kunt u terecht bij Kevin Camps op het nummer +32 (0)11 28 78 28 (ref. BE-05335).

Deze selectie verloopt exclusief via Mercuri Urval.

About the company

AkzoNobel heeft een passie voor verf. Ze zijn experts in het trotse ambacht van het maken van verven en coatings en zetten de standaard in kleur en bescherming sinds 1792. Hun portfolio van merken van wereldklasse - waaronder Levis, Trimetal, Dulux, Polyfilla,  Sikkens, Herbol en  - wordt geapprecieerd door klanten over de hele wereld. Het hoofdkantoor is gevestigd in Nederland.  AkzoNobel is actief in meer dan 150 landen en heeft ongeveer 34.500 getalenteerde mensen in dienst die gepassioneerd zijn om de high-performance producten en diensten die hun klanten verwachten, te leveren.