Sales Manager Landbouw Benelux, Zele

Berry bpi Group - Zele


De markt in NL en B uitbouwen en nieuwe exportlanden ontwikkelen

De markt in NL en B uitbouwen en nieuwe exportlanden ontwikkelen

Als Sales Manager adviseer je klanten op het gebied van “silage films” (wikkelfolie, vlakke folie en bags). 60% van je tijd bouw je de markten in België en Nederland uit, 40% van je tijd ga je aan de slag met business development in exportlanden.

Jouw verantwoordelijkheden

 • Als Sales Manager beheer je autonoom jouw eigen klantenportefeuille voor het productgamma van de “silage films” (wikkelfolie, vlakke folie en bags) .
 • 60% van je tijd besteed je aan het onderhouden van de relaties met bestaande klanten en bouw je de markten in België en Nederland verder uit: omzet bij huidige klanten vergroten en nieuwe klanten benaderen.
 • 40% van je tijd ga je aan de slag met business development in exportlanden.
 • Nadat je de producten van Berry bpi Agriculture hebt leren kennen, stel je een business plan op en bouwt een strategie uit.
 • Vanuit je marktinzichten binnen de landbouw o.a. door nauw klantencontact, bepaal je de marktpositie van de producten.
 • Je ondersteunt proactief klanten en bied toegevoegde waarde door technische expertise en productkennis. Daarnaast denk je ook op strategisch gebied met de klant mee en helpt hem zo verder te ontwikkelen. Je bedenkt oplossingen voor mogelijke problemen en verhoogt stapsgewijs de klantentevredenheid.  Je bent aanwezig bij beurzen en opendeurdagen.  
 • Je staat in direct contact met de marketing-en productmanagement afdeling die je ondersteunen om je business doelen te kunnen bereiken. Je bekijkt omzet, marge, eventuele risico’s en de mogelijkheden van nieuwe producten en innovatie afhankelijk van de noden van de verschillende markten.  
 • Je werkt samen met je collega’s binnen R&D, marketing, internal sales en kwaliteit en rapporteert aan de Commercieel Directeur van de divisie.

Jouw profiel

Een ondernemende en hands-on Sales Manager met affiniteit en/of ervaring in de landbouwsector.

 • Je hebt met succes een hogere studie afgerond of bent gelijkwaardig door ervaring en je beschikt over sterke commerciële en communicatieve vaardigheden.
 • Je hebt een sterke affiniteit voor en/of ervaring in de landbouwsector vanuit persoonlijke of professionele ervaringen.
 • Je kan terugkijken op minimaal 5 jaar relevante sales ervaring of markt- gerelateerde werkervaring in bv. een (internationale) sales functie of een andere sterk commercieel georiënteerde functie. Projectmatig werken in het kader van business development schrikt je niet af.
 • Je kunt zelfstandig werken, jouw eigen plannen maken en deze op een overtuigende manier presenteren.
 • Je beschikt over sterke interpersoonlijke vaardigheden en wordt gedreven door het behalen van resultaat. Je weet vlot contacten te onderhouden met diverse partners, waaronder landbouwklanten en managers van OEM-bedrijven.
 • Je spreekt vlot Nederlands, Engels en Frans, kennis van de Duitse taal is een pluspunt, en bent bereid frequent (40%) te reizen binnen Europa.

Aanbod

 • Je wordt onderdeel van een jong en dynamisch team bij een internationale marktleider.
 • Een autonome en gevarieerde functie binnen een informele en directe cultuur, waar collegialiteit en communicatie voorop staan en initiatieven nemen sterk gewaardeerd wordt.
 • Je komt terecht in een bedrijf met een uitgesproken internationale dimensie. Je maakt deel uit van een beursgenoteerde groep die financieel gezond is met een hoog no-nonsense-gehalte, een dynamische werksfeer en een grote collegialiteit.
 • Je staat mee aan de wieg van de verdere uitbouw binnen deze divisie. Je kan werkelijk het verschil maken en draagt bij aan de groei- en successtrategie van een bedrijf met een stevige reputatie in zijn sector.
 • Je ontvangt een marktconform salarispakket met firmawagen aangevuld met een uitgebreid pakket aan extralegale voordelen.

Interesse?

 

Klik dan op ‘Solliciteren’ om je kandidaat te stellen.

Voor bijkomende informatie (referentienummer BE-05240), neem je contact op met Diana van Dijk op het nummer +32 (0)11 2878 28. Deze selectie verloopt exclusief via Mercuri Urval.

About the company

Berry bpi group behoort tot de Berry Global groep (www.berryglobal.com) en is een wereldspeler op het gebied van productdesign en engineering, gespecialiseerd in de productie van kunststofverpakkingen voor de food- en non-foodindustrie. Berry Global heeft meer dan 290 productielocaties over de hele wereld en stelt meer dan 48.000 mensen in zes continenten te werk.

Berry bpi is één van de grootste Europese producenten van hoogwaardige polyethyleen folies die worden gebruikt in de (petro)chemische industrie, de bouw- en isolatie-industrie, voedingsnijverheid en de landbouw. De onderneming investeert continu in innovatieve producten en bedrijfsprocessen die wereldwijd klanten ondersteunen.

Bpi agriculture (www.bpiagriculture.com) met sites in België (Zele), UK en Canada richt zich met haar hoogwaardige producten op een professioneel en internationaal klantenbestand actief in de landbouw in meer dan 50 landen.