ICT Director

Voor een internationale marktleider in financiële dienstverlening

Een ‘bouwer met de voeten in de klei’, dat schrikt je niet af. Je (bege)leidt en ontwikkelt een team van gemotiveerde en bekwame medewerkers. Je bent lid van een gedreven en ambitieus directieteam op lokaal niveau in een brede internationale context.

  • Location

    regio Brussel

  • Company

  • Reference number

    BE-05091

The position

Jouw verantwoordelijkheden 

- Je bent verantwoordelijk voor de operationalisering en optimalisering van de ICT architectuur en infrastructuur: het (verder) inrichten, uitbouwen en permanent bijsturen van effectieve en efficiënte ICT-processen met de focus op kwaliteit, veiligheid, efficiëntie en continuïteit op korte én lange termijn. 
> Korte termijn: een goede werking van alle interne toepassingen 
> Lange termijn: je vertaalt visie en strategie naar acties en resultaten voor een future-proof ICT-infrastructuur en –dienstverlening die eropLease gericht zijn succesvolle oplossingen aan de klanten aan te bieden.
- Je leidt proactief de ICT-afdeling met momenteel 7 interne medewerkers en bouwt deze op termijn volledig uit naar 30-40 mensen. Kennismanagement en kennisborging zijn cruciaal. 
- Je bent strategisch adviseur op het gebied van technologische vernieuwingen, informatievoorziening, de kwaliteit van de ICT-dienstverlening en privacy & security. Je ondersteunt daarbij proactief de business en implementeert effectieve en efficiënte automatiseringsoplossingen.
- Je behoudt een helikopterview over de lopende projecten en stuurt bij in functie van de prioriteiten. Je coördineert de samenwerking met externe partners die ondersteuning bieden. Je beheert het budget, stuurt op de KPI’s en bent verantwoordelijk voor de SLA’s.
- Je werkt intern samen met collega’s op internationaal niveau, maakt deel uit van de Belgische directie en rapporteert rechtstreeks aan de Managing Director.

Jouw profiel

- Je hebt een brede kennis en ervaring met oudere systemen als AS400. Ook heb je voor heden en toekomst een zeer duidelijk inzicht in en visie op nieuwe ontwikkelingen. Je beschikt als generalist over een toekomstgerichte en brede kijk op ICT en de bijbehorende innovaties. 
- Je hebt bewezen dat je in staat bent om binnen ondernemingen doelgericht ICT functioneel en operationeel te ontwikkelen.
- Je bent een people manager en je werkt op basis van jouw intrinsieke motivatie. Je communiceert helder, bent authentiek, zichtbaar, makkelijk benaderbaar, hebt geduld en stimuleert samenwerking. Je neemt daarin met goesting een voorbeeldrol op. Je werkt actief aan het ontwikkelen van zowel jouw eigen competenties als die van jouw medewerkers. Je biedt medewerkers kansen en motiveert hen om het beste uit zichzelf te halen
- Je bent communicatief: je kan onderhandelen, overtuigen, begrijpen, enthousiasmeren en verbinden. Bovendien moet je niet alleen goede ICT-oplossingen (laten) bedenken, je moet hier ook draagvlak voor kunnen (laten) creëren. Je zorgt voor een prettige werksfeer.
- Je combineert je empathische people management rol met een zakelijke kijk op de onderneming: je ziet de financiële kansen en belangen voor de onderneming en streeft naar een optimale inzet van ICT ter ondersteuning van de processen.
- Creativiteit, initiatief, pro-activiteit, willen bouwen en creëren, work hard/play hard: dat is je op het lijf geschreven.
- Je hebt een bachelor-/masterdiploma in een relevante richting of bent gelijkwaardig door opgedane kennis en werkervaring. Je hebt het intellectueel vermogen en de nodige maturiteit om op strategisch, tactisch en operationeel niveau te kunnen functioneren. 
- Je communiceert vlot in het Nederlands en Engels.

Aanbod 

Een job waarin je je maximaal mag uitleven zowel op gebied van ICT als people management, waar je op korte termijn kunt ‘scoren’ maar zeker ook op lange termijn van toegevoegde waarde kunt zijn. Je werkt bij een onderneming die financieel gezond is, in volle en continue transformatie is en voor boeiende uitdagingen staat. Dit is een job waar je je tanden in mag en moet zetten.

Interesse?

Klik dan op ‘Solliciteren’ om je kandidaat te stellen.
Voor bijkomende informatie (referentienummer BE-05091) neem je contact op met Diana van Dijk op het nummer 02 715 09 99. Deze selectie verloopt exclusief via Mercuri Urval. 
 

About the company

Onze klant is een financiële dienstverlener die op wereldniveau een vooraanstaande rol speelt. Ruim 300 medewerkers in BeLux staan dagelijks klaar om klanten te helpen. Hoewel het bedrijf een wereldspeler is, kent het in BeLux een familiale en eerder KMO-sfeer binnen een internationale grotere context. In BeLux zal de ICT Director de leiding nemen over de gehele ICT-afdeling.