Business Development Manager

Keyser & Mackay - Brussel


Account manager met focus op voeding (ingrediënten, additieven)

Account manager met focus op voeding (ingrediënten, additieven)

Je houdt van relatiebeheer met grote accounts en analyseert graag de markt om via oplossingen op maat een duidelijke toegevoegde waarde aan te reiken aan je klanten. Je hebt minimum 5 à 10jaar ervaring in deze markt van voedingstoepassingen.

Ben jij als gesprekspartner bij klanten en leveranciers onderlegd in voedingstoepassingen?

 • Voordat je jouw rol als Account Manager Benelux opneemt, maak je je vertrouwd met de markt, de producten en de bedrijfsorganisatie van Keyser & Mackay. Je stelt hierna in samenspraak een commercieel plan op voor in de Benelux regio.
 • Je wordt verantwoordelijk voor de succesvolle verkoop van een kwaliteitsvol en innovatief productengamma in diverse voedingstoepassingen (ingrediënten & additieven) en -sectoren (vlees, bakkerij, drank,...) en beheert de projecten van de bestaande klantenportefeuille met Key Accounts. Je onderhandelt de contracten en zorgt voor duurzame langetermijnrelaties en verdere groei van deze sector.  
 • Je breidt het bestaande klantenbestand uit door initiatieven te ontplooien naar bestaande en nieuwe sectoren. Je prospecteert en detecteert nieuwe opportuniteiten in de markt en breidt het productportfolio uit. Op regelmatige basis geef je de leveranciers een overzicht van de marktmogelijkheden binnen jouw sector en zoek je mee naar nieuwe kwalitatieve leveranciers.
 • Je adviseert je klanten op technisch-commercieel vlak over de ingrediënten en hun applicaties waarbij je internationale ondersteuning geniet van technologen en leveranciers, voor wie je het eerste aanspreekpunt bent.
 • Als lid van het Benelux-team, werk je intern nauw samen met jouw interne commerciële binnendienst en de account managers van de andere industrieën. Je geeft mee richting aan de uitvoering van de sales-activiteiten en rapporteert aan de verkoopdirecteurs België en Nederland en aan de Europese Sales Manager Life Science. 

 

Account Management voor bestaande & nieuwe markten en een passie voor voedingstoepassingen?

 • Je hebt een wetenschappelijk Bachelor- /Masterdiploma gerelateerd aan voeding (biochemie, industrieel ingenieur, bio-ingenieur,...). Je hebt een duidelijke passie voor voeding en kan in de voedingssector (ingrediënten, additieven) minimum 5 jaar succesvolle ervaring voorleggen in een vergelijkbare commerciële functie ofwel wil je vanuit je R&D- of labo-ervaring -mogelijk in een productie opgebouwd- in dit domein evolueren naar een commerciële functie.
 • Een eerste beroepservaring van minimum 5 jaar binnen een bedrijfsactiviteit in de ontwikkeling en fabricage van voedingsspecialiteiten en -toepassingen is een must.
 • Dankzij je contactvaardigheid en technisch inzicht bouw je goede relaties op met prospecten, klanten, sectororganisaties en interne medewerkers. Door ervaring ontwikkel je stelselmatig een eigen klantenportfolio. Je beschikt hiervoor reeds over een eigen netwerk of kan dit op korte termijn ontwikkelen.  
 • Je organiseert zelfstandig je activiteiten, bent pro-actief en een sterke onderhandelaar, neemt verantwoordelijkheid op door een resultaatgericht businessplan op te stellen en uit te voeren. Je kan uitstekend overweg met alle moderne communicatiemiddelen en communiceert vlot in het Nederlands, Frans en Engels

 

Zoek je afwisseling en uitdagingen eigen aan een marktleider in internationale expansie?

 • Dit is een opportuniteit voor wie zich thuis voelt in een ambitieus internationaal georiënteerd  KMO-bedrijf met korte communicatielijnen waarbij in een overlegcultuur eigen initiatief, daadkracht en team spirit sterk gewaardeerd worden.
 • Je kan bijdragen tot de verdere groei en professionalisering van een onderneming met een uitstekende reputatie in de sector op het vlak van productkwaliteit en klantenservice. Je kan echt een actieve rol spelen bij innovatieprojecten met nieuwe voedingsingrediënten.
 • Van jou wordt een visie verwacht over de trends in de markt en de best mogelijke organisatie en aanpak voor alle commerciële activiteiten in deze sector.  Je krijgt de kans om in deze functie voor deze Benelux regio de onderneming volledig mee vorm te geven. 
 • Je ontvangt een marktconform salarispakket met bonusplan, afhankelijk van relevante ervaring, en bedrijfswagen met extra legale voordelen.

 

We kijken uit naar jouw reactie

Stuur je cv en motivatiebrief door te klikken op ‘Solliciteer’. Voor meer informatie neem je contact op met Luc Maes op het nummer +32 (0)3 281 15 50 (ref. BE-05137).

About the company

Keyser & Mackay (www.keysermackay.com) is internationaal marktleider als agent, distributeur en invoerder van chemische grondstoffen en machines. Keyser & Mackay is een Europese groep, opgericht in Nederland in 1894, en actief in België (Brussel) sinds 1931. Het bedrijf fungeert als tussenpersoon voor leveranciers van chemische grondstoffen en klanten, bedrijven die deze grondstoffen verwerken. Met meer dan 100 medewerkers in totaal zijn zij actief als klantgerichte schakel tussen chemische producenten en de fabricerende gebruiker. Ze zijn gevestigd in 7 landen en vertegenwoordigen in België meer dan 100 leveranciers en leveren zij aan meer dan 1000 klanten.  Zij hebben sterke expertise in bijna alle industriële segmenten waaronder food & feed, pharma, personal care, plastics & composites, coatings & inks, building, adhesives & sealants,…

Ter versterking van het commerciële team binnen een groeiende Benelux-markt zijn zij dan ook op zoek naar een account manager voor het voedingssegment met als standplaats Brussel.