QHSE coördinator, Lier

Rentaloc - Lier


QHSE coördinator met bijkomende focus op certificeringsprojecten

QHSE coördinator met bijkomende focus op certificeringsprojecten

Rentaloc zoekt een QHSE coördinator om projecten m.b.t. kwaliteit, gezondheid, veiligheid en milieu te leiden en toezicht te houden op het naleven van de wettelijke kaders (compliance) binnen een industriële omgeving in een Europese context.

Ben jij als coördinator QHSE actief binnen een industriële context?

 

 • Na een inwerkperiode waarin je je vertrouwd maakt met de bedrijfsorganisatie van Rentaloc, onderzoek en analyseer je de noden, de risico’s en de tekortkomingen betreffende kwaliteit, veiligheid en milieu. Je staat in voor de opstart, opvolging en instandhouding van het kwaliteits- en milieuzorgsysteem en voor interne en externe audits.
 • Je fungeert als aanspreekpartner voor de externe preventieadviesdienst en coördineert in samenspraak met hen de aanvraag voor het behalen van het VCA certificaat op bedrijfsniveau.
 • Je zorgt voor de opmaak van specifieke taak-risico-analyses en verbeteracties en verleent advies bij aanbestedingen van potentiële nieuwe projecten m.b.t. vraagstukken rond veiligheid, gezondheid, milieu en kwaliteitsmanagement.
 • Je stelt in nauwe samenwerking met de technisch verantwoordelijken de verschillende certificeringsdossiers op voor de inzet van de eigen gefabriceerde spoor- en wegvoertuigen doorheen de EU. Hierbij rapporteer je aan de bedrijfsleider.

Heb je expertise in een QHSE context en voel je je thuis in een groeiend internationaal georiënteerd KMO bedrijf?

 

 • Je hebt een technisch Bachelor- of Masterdiploma (bv. elektromechanica, ...) of bent gelijkwaardig door ervaring. Je kan binnen kwaliteit of VGM minimum 5-10 jaar succesvolle ervaring voorleggen in een industriële context.
 • Je hebt  kennis van en ervaring in internationale kwaliteits- en milieumanagementsystemen (ISO 9001, ISO 14001,...) dewelke je verder kan ontwikkelen tijdens het uitvoeren van projecten. Je hebt tevens basiskennis over risicobeheersing en preventietechnieken.
 • Dankzij je contactvaardigheid en technisch inzicht bouw je goede relaties op met  audit- en certificeringsorganisaties en interne medewerkers. Door de opgedane kennis en ervaring ontwikkel je stelselmatig bijkomende inzichten dewelke Rentaloc op termijn in staat stelt om te voldoen aan alle eisen binnen QHSE en certificering.  
 • Je organiseert zelfstandig je activiteiten, bent proactief en communiceert vlot in teamverband, neemt de nodige verantwoordelijkheid op en coördineert alle projecten. Hierbij denk je projectmatig en resultaatgericht. Je bent leergierig ingesteld en kan complexe technische materie doorgronden. Talenkennis (NL/ENG) is noodzakelijk, het passief kunnen toepassen van FR/D kan een pluspunt zijn bij het opmaken van allerlei dossiers.
 • Je hebt technische affiniteit met rail/road voertuigen en wil je inwerken in de spoorwegindustrie, zeker ook wat betreft de specifieke spoorwegnormen.

Zoek je afwisseling en uitdagingen eigen aan een KMO bedrijf in internationale expansie?

 

 • Dit is een opportuniteit voor wie zich thuis voelt in een ambitieus, internationaal georiënteerd  KMO bedrijf met korte communicatielijnen waarbij in een overlegcultuur eigen initiatief, daadkracht en team spirit sterk gewaardeerd worden.
 • Je kan bijdragen tot de verdere groei en professionalisering van een onderneming met een uitstekende reputatie in de sector op het vlak van productkwaliteit en klantenservice.
 • Van jou wordt visie verwacht over de ontwikkelingen in de markt en de best mogelijke organisatie en aanpak voor alle QHSE- en certificeringsactiviteiten. Je krijgt de kans om in deze functie  de onderneming volledig mee vorm te geven en te wegen op het resultaat. 
 • Je ontvangt een marktconform salarispakket, afhankelijk van relevante ervaring, een mogelijkheid tot bedrijfswagen met nog andere extra legale voordelen.

We kijken uit naar jouw reactie

Contactgegevens Mercuri Urval: ref. BE- 05067 - www.mercuriurval.com

- tel. +32 (0)3 281 15 50 – mua.be@mercuriurval.com


About the company

Rentaloc (www.rentaloc.be) is een internationaal georiënteerde KMO te Lier in volle expansie en gespecialiseerd in multifunctionele rangeervoertuigen.

Al meer dan 10 jaar ontwikkelt en produceert het bedrijf uiteenlopende tweeweg tractievoertuigen in verschillende gewichtsklassen. Dankzij hun jarenlange expertise en gesteund door een eigen assemblage unit in Ierland en commercieel/technische centra in België, Nederland en Frankrijk zijn zij uitgegroeid tot dé referentiepartner voor professioneel rangeerwerk.

Of het nu gaat om verhuur, verkoop, onderhoud, herstelling, ombouw tot zelfs complete renovatieprojecten, Rentaloc biedt de totaaloplossing op maat van elke klant.

De basis van het succes: een 24/7 service, technici gespecialiseerd in alle mogelijke werkzaamheden aan rail-road voertuigen, gecombineerd met een uitgebreide vloot van eigen diepladers en volledig uitgeruste servicewagens.

Als vooraanstaand Belgische ontwikkelaar, producent en leverancier van multifunctionele spoor/weg rangeervoertuigen, houden zij ook steeds de vinger aan de pols van de nieuwste ontwikkelingen in de industrie door voortdurend onderzoek van hun gespecialiseerde ingenieurs. Hun technische dienst en R&D afdeling staat in voor de ontwikkeling van prototypes en blijvende innovatie van bestaande voertuigen.     

Met het hoofdkantoor in Lier incluis telt het bedrijf momenteel ongeveer 40 medewerkers en heeft het zeer grote industriële bedrijven als klant (Oiltanking, Arcellor Mittal, Adpo, Alstom, Total,...).

Door de sterk groeiende internationale markt en sterk toenemende vraag zijn zij dan ook op zoek naar een QHSE coördinator met bijkomende verantwoordelijkheden wat betreft certificeringstrajecten op internationaal niveau.