Business Development Managers

commerciƫle innovatieve relatiebouwers

Air Liquide is de grootste producent van Industriƫle gassen. Voor het uitbouwen van bestaande klanten en proactief vergroten van het netwerk zijn wij op zoek naar high potentials met uitstekende communicatieve vaardigheden.

Apply
 • Location

  Rotterdam

 • Company

  Air Liquide

 • Reference number

  4363

www.airliquide.com/netherlands

The position

In deze functie ben je verantwoordelijk voor contractwinstgevendheid, compliance en integriteit door op uitstekende wijze relaties te onderhouden met grote industriële klanten. Je zorgt voor klanttevredenheid door de samenwerking met de Air Liquide delivery teams nauwlettend te volgen en snel te schakelen bij uitdagingen en kansen. Je bouwt aan de uitbreiding van bestaande klanten en het opbouwen van relaties met nieuwe potentiële klanten en faciliterende partijen. Je overlegt zowel intern als extern om belangrijke trends op de markt te volgen. Je interpreteert de behoeften van klanten en vertaalt deze naar aantrekkelijke oplossingen. Je ontwikkelt projecten om nieuwe business te genereren en draagvlak te creëren en je bent betrokken bij de implementatie en evaluatie van deze nieuwe projecten. Je rapporteert aan de Sales Director Large Industries Benelux.

Air Liquide zoekt high potentials met uitstekende communicatieve vaardigheden, ondernemersgeest en innovatiedrang.

 • Je hebt een afgeronde Chemische Technologie opleiding op WO niveau, bij voorkeur aangevuld met een Bedrijfskundige opleiding.
 • Je hebt ervaring in een pro actieve commerciële rol in een
 • vergelijkbare omgeving (grote industrieën, complexe omgeving, langetermijncontracten).
 • Je bent gepassioneerd over de mogelijkheid om nieuwe business te creëren op het gebied van energie en milieu.
 • Je hebt uitstekende spreek- en schrijfvaardigheden in het Nederlands en Engels.
 • Je hebt een enthousiaste en verbeteringsgezinde houding en hebt goede leiderschapskwaliteiten: oog voor processen, innovatie, mensen en resultaat.
 • Je woont in het westen van de Benelux.

Air Liquide biedt een sleutelpositie bij de wereldleider in gassen, technologieën en diensten voor de industrie en de gezondheid. Een sterke klantenbestand met aantrekkelijke merken in verschillende zakelijke gebieden. De kans om te werken aan zaken die er toe doen, zoals het broeikaseffect, milieuproblemen en beperkingen voor natuur- en energiebronnen. Als werkgever hecht Air Liquide veel waarde aan de ontwikkeling van haar medewerkers. Zo worden binnen verschillende technische vakgebieden medewerkers gestimuleerd om zich te blijven ontwikkelen en te specialiseren om zo mee te groeien met de organisatie. Medewerkers ervaren de vrijheid, de kansen en de erkenning die ze daarbij krijgen als prettig en uniek. Ook zijn er internationale doorgroeimogelijkheden. Air Liquide biedt een uitstekend salaris en andere goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een bedrijfswagen.

Geïnteresseerd? Solliciteer via de button. Indien je vragen hebt over de functie kun je contact opnemen met Robert Rose, executive search consultant op +31 40 26 69 800 of Shirley Peperkamp, sourcing consultant op +31 10 2828 600. Zie ook www.airliquide.com

About the company

Air Liquide Large Industries is onderdeel van de Air Liquide Group, de grootste producent van industriële gassen en aanverwante diensten met wereldwijd ongeveer 67.000 medewerkers. Op basis van lange termijncontracten worden grote afnemers voorzien van grote hoeveelheden luchtgassen (zuurstof, stikstof, argon) van industriële of medische kwaliteit, industriële gassen (waterstof, koolmonoxide) en nog een grote diversiteit aan producten en services (perslucht, stoom, elektriciteit). Daarnaast maakt deze divisie gebruik van een pijpleidingennetwerk van 2700 km om haar klanten te beleveren. Om de bestaande klanten te behouden en proactief het netwerk van grote industriële klanten in het westen van de Benelux te vergroten zoeken wij high potential Business Development Managers.