Intern Key Account Manager, Norge

RS Components - København NV / Danmark


Intern Key Account Manager, Norge

Intern Key Account Manager, Norge

I rollen som Intern Key Account Manager har du ansvaret for å styre og utvikle selskapets norske kunder i nært samarbeid med den eksterne Key Account Managern.

Det er du som har oversikten og koordineringsrollen, som skal sikre alle detaljer og sørge for at prosjektet fullføres. 

Du bidar også til vekst i det norske markedet ved å identifisere og kontakte potensielle kunder via telefon eller e-post. Du deltar også i face to face møter med kunder, sammen med den eksterne Key Accound Managern. 

Du rapporterer direkte til den interne Skandinaviske Sales Managern og tjenesten ligger i København. 

Arbeidsoppgavene inkluderer bl.a: 
  • Indentifisere og kontakte potensielle kunder i det norske markedet
  • Utvikle kundegrunnlag og etablere og bygge profesjonelle og sterke relasjoner med kunder i det norske markedet
  • Administrerer kontraktsfohandliger – kontraktsforslag, anbud og tilbud
  • Sikre et godt, nært og effektivt sammarbeid med den eksterne Key Account Managern
  • Bidra til å gjennomføre go to market-plan, planer og strategier for det norske markedet
  • Overvåke og rapportere de kommersielle målene. Identifisere muligheter og begrensninger samt utvikle handlingsplaner
  • Støtte og utfordre dine kollegaer til å opprettholde en sterk og resultatorientert kultur.
Handlingskraftig og proaktiv salgsprofil
For å lykkes i jobben er det viktig at du er en god selger, som ser muligheter og har stor forståelse for B2B-salg. 

Du er motivert av dialogen med kunden, og det er natulig for deg å kontakte kunder, samt etablere og utvikle sterke relasjoner. 

Du er proaktiv og kan arbeide selvstendig. Samtidig er du en lagspiller, som bidrar positivt til teamet både kunnskapsmessig og som person. Du er en sterk koordinator, som kan håndtere mange oppgaver samtidig og som forstår viktigheten av å være den støttende parten i samarbeidet med den eksterne selgeren. 

Du er ambisiøs, målrettet og legger mye arbeid i å fullføre oppgavene dine. Du er flink til å implementere, samtidig som du deltar i utarbeidelsen av salgsplaner og er fleksibel når du støter på noe som krever at du endrer taktikk. 

Du har muligheten til å planlegge tiden din og prioritere oppgavene dine i en hektisk og dynamisk hverdag. 

Hva tilbyr vi?

Du er en del av en global virksomhet, som er markedsledende innen sitt felt og med god økonomi for å lykkes med en ambisiøs vekststrategi de kommende årene. 

Du vil jobbe i en profesjonell organisasjonsom har vært i markedet i mer enn 80 år og er kjent for å være en seriøs og kvalitetsbevisst partner, som gjør alt for kundene sine. 

Virksomheten har stort fokus på innovasjon og strever etter å levere førsteklasses produkter, som er ledende innen energi, effektivitet, sikkerhet og med lavest mulig miljøpåvirkning. 

RS Components tilbyr en jobb i et spennende og utfordrende miljø der alle får muligheten til å gjøre sitt beste og nå sitt fulle potensiale. Selskapet har skapt en allsidig og inkluderende arbeidsplass, som oppmuntrer til individualitet og uavhengighet i et spennende miljø. RS Components tilbyr muligheten til å skape en karriere og utvikle seg profesjonelt, også internasjonalt. 

Vi ser frem til å høre fra deg. 

Hvis du er interessert i tjenesten, kan du sende din CV (ref.no. DK-07552).
For ytterligere informasjon, vennligst kontakt Rikke Henningsen på telefonnummer: +45 2274 0856 eller e-mail: rikke.henningsen@mercuriurval.com

Om virksomheden

RS Components is a trading brand of Electrocomponents PLC. With operations in 32 countries, they offer around 500,000 products through the internet, catalogues and at trade counters to over one million customers, shipping more than 44,000 parcels a day. The products, sourced from 2,500 leading suppliers, include semiconductors, interconnect, passives and electromechanical, automation and control, electrical, test and measurement, tools and consumables.